Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

La Fundació pedagògica El Brot ha convocat el segon premi “Maria Antònia Figuerola” de treballs de recerca històrico-geogràfica amb aplicació didàctica a les escoles i instituts. Aquest premi està inspirat en les inquietuds pedagògiques de Maria Antònia Figuerola.

Finalitats
Impulsar iniciatives que aprofundeixin en el coneixement històric i geogràfic de Catalunya. Motivar als alumnes d’estudis universitaris relacionats amb història, geografia i pedagogia a participar en experiències de recerca amb aplicació dins la practica educativa. Obtenir propostes pedagògiques per millorar la qualitat de la didàctica de l’ensenyament de la història i geografia de Catalunya.

Temàtica
Els treballs presentats han de tenir com a temàtica algun aspecte concret de la història i geografia de Catalunya, es valorarà positivament que el treball aporti informació innovadora. És essencial que el treball aporti aspectes tant històrics com geogràfics. Els participants son lliures d’escollir el període històric al qual van destinats així com a l’espai geogràfic al que facin referència. La part de proposta didàctica pot variar en quant el seu objectiu: educació primària, educació secundària obligatòria i batxillerat. També s’acceptaran propostes d’aplicació a més d’un nivell educatiu. Es valorarà positivament la creativitat del treball presentat.

Participants
Podran presentar-se a la convocatòria alumnes universitaris que acreditin estar fent estudis de pedagogia, magisteri, història, geografia, història de l’art i antropologia i també alumnes d’ estudis de postgrau directament relacionats amb aquest àmbit. La comissió organitzadora es reserva el dret a decidir l’admissió de treballs de candidats amb altres estudis que mostrin una vinculació amb aquests àmbits de treball proposat pel premi.

Els participants es poden presentar de forma individual i també en equip sent conscients que el premi s’atorgarà a l’obra guanyadora.

Presentació oficial del premi
El 27 d’ abril del 2012 es farà l’ acte de presentació oficial de la primera edició del premi “Maria Antonia Figuerola” al Saló de cròniques de l’Ajuntament de Barcelona.

Textos i imatge copiats del díptic divulgador.

 

 

Forma i presentació dels treballs
Els treballs han d’ estar escrits en llengua catalana. Els treballs hauran de ser originals i inèdits no podent haver optat o guanyat altres premis. De l’obra es presentarà 3 copies en format paper i també una còpia en suport informàtic (USB, CD).

Juntament amb els originals hauran de presentar un sobre apart on s’especifiqui: Títol del treball, nom de l’autor, cognoms de l’ autor, adreça, telèfon de contacte, correu electrònic i un document que acrediti acomplir els criteris demanats per poder participar com a estudiant. Aquesta informació serà revisada prèviament per la comissió organitzadora per tal de constatar que acompleix els requisits necessaris per participar al premi i posteriorment es lliurarà al jurat.

La presentació dels treballs es pot fer personalment o bé mitjançant correu certificat a la següent adreça: Fundació Pedagògica El Brot c/ Major 41, Baixos Sant Joan Despí (08970)

Terminis
El termini de presentació de treballs pel la 2ª convocatòria del Premi “Maria Antonia Figuerola” és el 27 de març del 2014.

El 28 d’abril del 2014 es farà la cerimònia d’entrega del premi mitjançant acte públic i oficial a ICARTH, c/ Orfeó Català, 10, Sant Joan Despí (Les Planes ).

Condicions del premi
El premi podrà ser considerat desert si cap de les obres acompleix els criteris de qualitat valorats pel jurat, acordats amb la comissió organitzadora del premi.

La Fundació Pedagògica El Brot es compromet a fer difusió de l’obra guanyadora i afavorir l’aplicació i expansió de la proposta didàctica en els centres educatius adequats.

A més del treball guanyador el jurat pot considerar atorgar la condició de finalistes a aquelles obres que tot i no haver guanyat el 1r premi es considerin aptes per fer una difusió dels seus continguts.

La participació en el premi comporta que l’autor o autors guanyadors autoritzen a la Fundació Pedagògica El Brot a fer difusió del seu treball de recerca i ser-ne propietaris.

 

 

Maria Antònia Figuerola Monserrat
(Torredembarra 1928 - Sant Joan Despí 2011)
Educadora especialista en el lleure;
cofundadora de la Fundació Pedagògica El Brot.

 

Els treballs seran valorats per un jurat format per un mínim de 5 persones on hi haurà representats especialistes tant d’història i geografia de Catalunya com del mon de la pedagogia. El nom definitiu dels membres del jurat pel 2013-2014 es donarà a conèixer a partir del 27 de març del 2014; data última de presentació dels treballs per la primera convocatòria del premi. Els originals de les obres no premiades podran ser retirats de les oficines de la Fundació a partir d’un mes després de la publicació del veredicte del Jurat i durant els tres mesos següents.

Patrocinadors
Ajuntament de Sant Joan Despí.
AMPA de l’escola El Brot.
Fundación Aprender.
La Caixa.

Col·laboradors
Centre Excursionista de Catalunya.
Departaments de Geografia i Historia de la Facultat de lletres de la Universitat de Girona.
FAPEL.
Museu d’Història de Catalunya.

Contacte
Per a qualsevol dubte respecte al premi us podeu dirigir a l’adreça de correu electrònic : premimafiguerola@elbrot.es.

Convocatòria 2012-2013
El guanyador de la primera edició del premi va ser l’estudiant de Grau d’Historia Joan Pubill Brugués amb el seu treball: “La coexistència entre cristians i jueus a Girona en els segles XII-XV."

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
9 de desembre de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat