Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

 

 

 
 

Els orígens de l’AGPC daten de la trobada que van fer, a l’abril de 1988, una quarantena de geògrafs i geògrafes a Vilanova i la Geltrú, de la qual va sorgir l’acord de començar el procés de constitució d’una associació, anomenada aleshores Associació de Tècnics Geògrafs de Catalunya (ATGC).

Al mes de novembre d’aquell mateix any es van presentar públicament els primers estatuts de l’ATGC en una Assemblea constituent, en la qual es va decidir de continuar el procés de consolidació de l’entitat amb la primera convocatòria d’eleccions a Junta Directiva. Posteriorment, a l’any 1990, es va adoptar el nom actual d’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya, coneguda també per les seves sigles AGPC.

Amb l’afany de celebrar amb els associats i totes les persones interessades els 25 anys de l’entitat hem altprogramat diverses activitats que tindran lloc al llarg del darrer trimestre de l’any, i que anirem anunciant properament. A més de tractar la trajectòria de l’associació, aquests actes tenen la voluntat de reflexionar sobre l’exercici de la geografia en els darrers 25 anys, així com debatre sobre les perspectives a mig i a llarg termini de la professió.

La primera d’aquestes activitats serà una taula rodona commemorativa del 25è aniversari de l’Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya, que tindrà lloc el dia 17 d’octubre, a les 19 h. al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona, i que servirà per a repassar la trajectòria de l’entitat al llarg del seu quart de segle d’existència. Hi intervindran Isabel Rueda, Robert Casadevall, Antoni F. Tulla, Rafel Llussà, Sergi Cuadrado i Jaume Busquets. En finalitzar, s’obsequiarà tots els assistents amb una copa de cava.

Així mateix, s’ha confeccionat un cartell commemoratiu, que es distribuirà entre els departaments de Geografia de les diferents universitats catalanes, i a altres institucions relacionades amb el món de la geografia, i que serà present en els actes que es faran. També s’ha dissenyat un logotip commemoratiu del 25è aniversari, i que a partir d’ara serà el nou logotip de l’Associació.

Text i imatge plegats a l'adreça www.geografs.com.

 

 

 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
4 d'octubre de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat