Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

 

 

 
   

Farrera de Pallars, del 15 al 19 de juliol

 

Curs de camp d'estudi d'evolució del paisatge

Cursos d'Estiu del Centre d'Art i Natura

 

 

 

 

 

 

Text recollit al
al web del Centre d'Art i Natura,
lloc on trobareu els detalls de la convocatòria.
Il·lustració fotogràfica de P. Alegre
(Serra d'Encija des de l'ermita de les Esposes,
Sant Julià de Cerdanyola, 16.03.2008).

 

 

El GRAMP (Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge) de la UAB organitza juntament amb el Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN) el 6è Curs de Camp d’Estudi d’Evolució del Paisatge.

El curs és especialment indicat per a professionals que treballen en la interpretació del paisatge i en la gestió del territori, així com estudiants de matèries relacionades amb la temàtica ambiental i territorial i totes aquelles persones interessades en les problemàtiques del paisatge pirinenc.

En el curs s’explicaran, sobre el terreny i a partir de casos concrets, les tècniques que s’utilitzen per interpretar les transformacions del paisatge a través de l’estudi evolutiu de la seva vegetació. Així doncs, es plantejarà la utilització de tècniques paleogeogràfiques basades en restes vegetals (antracologia, dendrocronologia, palinologia, pedoantracologia) i d’altres fonts de tipus documental directes i indirectes (escrites, gràfiques i orals).

Igualment, durant el curs s’ analitzaran les principals pertorbacions naturals i/o humanes que alteren l’estat del paisatge de muntanya i les seves conseqüències ambientals.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 de juny de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat