Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

Jornada tècnica

Divulgació, ciència i món forestal

Sant Celoni, 1 de juny de 2013

 

 
 
 
La jornada tindrà lloc a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis, plaça de la Vila 25, Sant Celoni.
L'inscripció és gratuïta. Cal registrar-se amb antelació. Places: 100.
Més informació al tel. 93 864 12 15, a l'a/e territori@santceloni.cat o al document de la jornada.
Organitza : Ajuntament de Sant Celoni, Cercle Econòmic i Social del Baix Montseny, Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) i Consell Assessor del Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS).

 

 

Els usos i gestió del bosc són posats en qüestió contínuament pels diversos valors que la societat dóna als espais forestals, que a Catalunya ocupen més del 60% del territori. Silvicultura, espais naturals, recerca, activitat forestal, conservació, turisme, economia, serveis ambientals. Volem apropar les diferents percepcions del bosc mitjançant la posada en comú i convidar a la reflexió sobre la necessitat de transferir a la societat el coneixement i valors ambientals dels boscos i de les seves funcions.

Aquesta jornada s'adreça a persones que treballin o que estiguin interessats en els camps de la recerca i la gestió forestal i del coneixement del bosc, així com als interessants en la divulgació i comunicació ambiental. També va adreçada al sector econòmic i empresarial de la comarca.

Programa

09:15 Acolliment.
09:30 Inauguració.
10:00 Perspectives dels boscos de Catalunya, present i futur / Antoni Trasobares, Director General del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya.
10:30 Ciència al servei de la gestió dels boscos. Exemples / Glòria Dominguez, Directora Científica del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
11:15 Perspectiva socioecològica dels boscos de Catalunya / Martí Boada, doctor en ciències ambientals, professor de la UAB i investigador de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB.
11:45 Divulgació sobre el món forestal: el per què d'un museu del bosc / Jorge Wagensberg, doctor en Física, professor de la UB. Director de CosmoCaixa.
12:30 Divulgació, ciència i món forestal / Taula rodona moderada per Marc Boada, divulgador científic: Xavier Alfaras, Vicepresident del Centre de la Propietat Forestal; Antoni Trasobares, Director General del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de Catalunya; Jordi Bartrolí, Degà de la Facultat de Ciències de la UAB; Jorge Wagensberg, doctor en Física i professor de Teoria dels processos irreversibles a la Universitat de Barcelona; Glòria Dominguez, Directora Científica del Centre Tecnològic; Forestal de Catalunya; Arnau Queralt, CADS; i Joan Rovira, Consorci Forestal de Catalunya.
14:15 Cloenda.
 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de maig de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat