Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 
 
 

 
Ens plau reproduir l'article aparegut a l'edició de La Vanguardia del dia 10 de maig (Secció Economia / Emprenedors, p. 71) signat per Anna Cabanillas (Barcelona).

 

 

 

 

Tenir l’ajuntament a la butxaca. És el que la consultora barcelonina en tecnologies de la informació geogràfica Tecnogeo, del grup Absis, proposa literalment als ciutadans de tot l’Estat espanyol mitjançant Participa, la seva nova aplicació per a telèfons intel·ligents i tauletes. I és que la nova plataforma de descàrrega gratuïta permet a l’usuari rebre i enviar des del seu terminal mòbil consultes, opinions o suggeriments de millora, així com sol·licitar documents, notificar incidències de la via pública, o accedir a les notícies i l’agenda de l’ajuntament, entre altres serveis.

A més de ser un canal directe amb el ciutadà, el gran valor d’aquesta app és que genera un expedient a l’ajuntament després d’haver rebut la comunicació del ciutadà, i inicia així tots els tràmits necessaris per resoldre els assumptes dels ciutadans i augmentar l’eficàcia, la satisfacció i la transparència; ”un valor a l’alça en els temps actuals”, apunta Josep Gili Prat, director general de Tecnogeo.

A més, afirma el directiu, l’aplicació –que està disponible per als sistemes iOS d’Apple i d’Androide– es pot personalitzar i adaptar a les necessitats de cada ajuntament, amb la possibilitat de triar l’idioma i amb geolocalització. ”Aquest és un altre dels grans punts de l’aplicació, que permet que el ciutadà enviï la notificació corresponent des del punt exacte en què es troba. Així, si per exemple adverteix algun desperfecte important en un carrer del municipi, pot comunicar exactament en quin punt de la ciutat es troba”, afegeix Gili Prat.

L’aplicació Participa, que de moment ha estat provada per l’Ajuntament de Manresa (de 76.000 habitants), ja ha despertat l’interès de diversos municipis catalans i d’altres punts com Madrid o València, segons revela Gili. El cost del servei esmentat és, segons el directiu, ”assequible” i no supera els 500 euros mensuals, ”que inclouen el servei de manteniment i les actualitzacions permanents”, puntualitza. Tecnogeo, que té una plantilla formada per 20 persones, va facturar 1,8 milions d’euros el 2012 i preveu tancar aquest exercici arribant als 2 milions.

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
13 de maig de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat