Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 
 

 
Ens plau reproduir l'apunt recollit al blog de la Biblioteca d’Humanitats - Cartoteca UAB.

 

 

 

“A les Casernes Lenin de Barcelona, la vigília del dia en què vaig allistar-me a les milícies, vaig veure un milicià italià dret davant la taula dels oficials. [...] Jo el veia de perfil, amb la barbeta clavada al pit, mirant amb les celles juntes, confós, un mapa que un dels oficials havia desplegat damunt la taula. L’expressió del seu rostre em va impressionar profundament. [...] Era visible que el minyó no hi entenia un borrall, en el mapa; evidentment considerava la interpretació de mapes com una gesta intel·lectual meravellosa.”

Així comença Homenatge a Catalunya, el llibre de George Orwell, de la publicació del qual es compleixen avui, 25 d’abril, 75 anys. Per celebrar l’efemèride, s’han organitzat un conjunt d’activitats que recorden el seu pas per Barcelona. Com a petita contribució a la celebració, us animem a consultar l’exposició virtual “Mapes de la Guerra Civil : 1936-1939” que la Cartoteca General de la UAB va realitzar el 2011, en col·laboració amb la Biblioteca d’Humanitats, així com la col·lecció digitalitzada del mateix nom que es troba al DDD, el dipòsit digital de la Universitat Autònoma de Barcelona.

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
30 d'abril de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat