Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
   

 

 

 

 
TASTA LA MUNTANYA: EXPERIÈNCIES DE DINAMITZACIÓ DEL TERRITORI (EL BARIDÀ)

Del 16 al 26 de juliol  /  La Seu d’Urgell

“Tasta la muntanya” descobreix, a través d’exemples pràctics, la innovació a la muntanya. Enguany coneixerem el Baridà, un territori a cavall de la Cerdanya i de l’Alt Urgell, que ha promogut iniciatives tan singulars com punts de lloguer de bicicletes elèctriques, escoles de música folk, exposicions de búnquers i rutes de bandolers.
L’objectiu és mostrar els elements clau en el procés de desenvolupament d’aquest territori, combinant l’aproximació teòrica, als matins, amb visites de camp, a les tardes. Ens introduirem en el món dels productes de proximitat i visitarem llocs de producció i d’interpretació del formatge. Coneixerem com s’organitza el turisme d’esports d’aventura, el senderisme i l’original Burricleta. Ens rebran productors de vedella ecològica, músics de folk i experts en bandolerisme. Veurem búnquers i farem un tast amb vista a la Serra del Cadí. Finalment, debatrem les principals estratègies de comunicació, promoció i comercialització dels productes.
El curs s’adreça a tothom que estigui interessat en la producció local i en la vida a la muntanya, tant a nivell personal com a nivell professional (experts en el desenvolupament del territori).
El cost del desplaçament en bus, la sortida amb Burricleta i l’entrada a les diferents visites estan inclosos en el preu de la matrícula.

Hores lectives : 30
Espai : INS Joan Brudieu de la Seu d’Urgell
Preu : 118,59 € estudiants UdL / 135,00 € la resta
Places : 22

Coordinació : Daniel Paül Agustí (Departament de Geografia i Sociologia de la UdL) / Equip docent : Núria Alamon Beas (CEDRICAT), Roser Bombardó Bagaria (Ajuntament de Montellà i Martinet), Jordi Garcia Petit (Parc Natural del Cadí-Moixeró), Carlos Guardia Carbonell (CEDRICAT), Imma Pallarès Blanch (CEDRICAT), Marta Pallarès Blanch (consultora de desenvolupament local), Isidre Peláez Dulcet (escola Folk del Pirineu), Lluís Obiols Perearnau (Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell), Daniel Paül Agustí (UdL) i Carles Pujol Pons (AODL Baridà).

Textos i imatge recollits del tríptic divulgador. Per a més informació: A/e: estiu@estiu.udl.cat - estiu.udl.cat

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
30 d'abril de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat