Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
  

 

 

 

Ens plau reproduir el comunicat d'oferiment de la Colección Horacio Capel, instal·lada al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona. Hem encapçalat el missatge amb una instantània de la costa de Carboneras (Almeria), bona mostra de la qualitat de les imatges captades pel professor Capel.

 

 

Barcelona, 14 de febrer de 2013

Benvolguts col·legues:

L’edició en format electrònic del Fons Històric de Diapositives del Departament de Geografia de la Universitat de Barcelona, prossegueix amb la Colección Horacio Capel, que és la darrera de l’epígraf que anomenem “Colecciones de Profesores del Departamento de Geografía”.

El nostre amic i col·lega, el Prof. Horacio Capel, contribuí a incrementar el nostre fons de diapositives amb aquest conjunt de 57 fotografies de paisatges del sud-est espanyol, de finals del anys seixanta. Els escenaris de la col·lecció són Alacant, Múrcia i Almeria, i els temes prioritaris són el medi físic, el món rural i les primeres infraestructures turístiques.

Es tracta d’un recull d’imatges que va realitzar H. Capel en els primers temps del seu mestratge a la Universitat de Barcelona, a instàncies del Dr. Llobet, que el considerava un excel·lent coneixedor del sud-est, la seva terra d’origen.

Totes les col·leccions del Fons Històric es publiquen al Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona, dins la Col·lecció OMADO. L’accés a la Colección Horacio Capel és el següent:

http://hdl.handle.net/2445/33490

Esperem que aquestes imatges siguin del vostre interès.

Salutacions cordials

Rosa Castejón Arqued
Josep Pons Granja

Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional
Facultat de Geografia i Història
carrer de Montalegre 6 - 08001 Barcelona

  
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
13 de març de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat