Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

La il·lustració ha estat recollida a la primera circular de l'esdeveniment, de la qual hem extractat el text de presentació. Per a més informació, consulteu la circular completa a l'adreça www.ub.edu/anterrit. Comité organitzador: Francesc López Palomeque, Dolores Sanchez Aguilera, Jaume Font Garolera, Sergi Martínez Rigol, Josep Coma Guitart, Lluís Frago Clols, Alfonso Daniel Martínez Casal, M. Pilar Leal Londoño i Anna Torres Delgado.

 

 

Els dies 16, 17 i 18 de maig de 2013 se celebrarà a la ciutat de Barcelona el primer congrés ANTERRIT, organitzat pel Grup de Recerca Consolidat Anàlisi Territorial i Desenvolupament Regional de la Universitat de Barcelona.

Les conseqüències de més de cinc anys de crisi en un escenari de canvi global, han desfermat nombroses transformacions territorials materialitzades tant en àmbits locals com globals. En aquest escenari, les disciplines que emfasitzen els processos territorials, com és ara la Geografia, poden aportar clarícies a les nombroses requestes que planteja la crisi i, molt especialment, l'eixida, d'una banda, i el perllongament de l'estat del benestar, de l'altra. Tot plegat qüestiona el discurs territorial vigent fins fa poc i planteja reptes com la vigència de l'organització i la planificació territorial a escales diverses i el triple desafiament de la sostenibilitat: econòmica, social i ambiental.

En aquest context, el congrés aborda la problemàtica en quatre perspectives: a) la vigència del mapa politicoadministratiu i l'oportunitat de les propostes de la seva reforma, en particular en l'àmbit local; b) la necessària renovació de la planificació i la política regional; c) el coneixement de les dinàmiques i dels processos urbanoterritorials induïts per la crisi; d) les transformacions enregistrades en matèria de població, tant en allò referit a la seva distribució com a la dinàmica sociodemogràfica. El congrés es planteja, doncs, trobar respostes possibles a les nombroses qüestions suscitades a cada un dels quatre àmbits d'estudi.

 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
11 de març de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat