Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Els Llibres  dels Socis  i de les Sòcies
Notes   ·   Editors  ·   Any  ·   Autoria  ·   Títols  ·   Aparador
 
Joan Nogué; Laura Puigbert; Gemma Bretcha; Àgata Losantos (a cura de): Paisatge, economia i empresa. Olot: Observatori del Paisatge, 2016 (Plecs de Paisatge: reflexions, 5); 193 p. ISBN 978-84-617-6381-8.   Presentació de J. Nogué : 
pàg.    1  ·  2  ·  3 
 

El llibre que ara presento, el cinquè volum de la sèrie "Reflexions" de la col·lecció "Plecs de Paisatge", n'és un tast, un resum molt complet, però no exhaustiu, atès que no hi hem pogut reflectir, per exemple, el contingut dels rics debats posteriors a cada ponència. És, però, suficient per transmetre al lector les enormes possibilitats i potencialitats d'aquesta temàtica. S'estructura en tres blocs, i cada bloc inclou dos capítols principals i els textos de les taules rodones. El primer bloc porta per títol "El paisatge com a factor competitiu i d'innovació dels territoris" i l'encapçala el text "Les marques i el sentit de lloc com a factors de competitivitat territorial. L'aportació del paisatge", de Jordi de San Eugenio, doctor en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra i professor de la Universitat de Vic. Segueix Cristóbal Gracia, membre de OuiShare, amb el capítol " Economia col·laborativa i paisatge", on explica com funcionen les plataformes col·laboratives. Per acabar el primer bloc, i amb el títol "El paisatge com a actiu per al desenvolupament", s'engloben quatre textos

 

que aborden les relacions del paisatge amb diferents sectors econòmics: el geògraf i tècnic de paisatge Òscar Borràs s'endinsa en el sector vitivinícola; la geògrafa i tècnica d'empreses i activitats turístiques Montserrat Barniol se centra en l'economia social des de la Xarxa de Custòdia del Territori; la paisatgista Ludovica Marinaro analitza les relacions entre la ciutat i el port, i Aleksandar Ivancic, doctor en Enginyeria Industrial, penetra en el sector energètic.

El segon bloc, " Instruments de finançament per la millora i gestió del paisatge", és iniciat per Geert Gielen, director de Landschapsbeheer Flevoland dels Països Baixos, amb el capítol "Donar diners sense gastar-ne". El segon exemple exposat porta per títol "Els partenariats pel paisatge al Regne Unit", i és a cura de Jim Dixon, conseller de la Heritage Lottery Fund del Regne Unit. Finalitzen el bloc els textos de Marco Tamaro, director de la Fondazione Benetton Studi Ricerche, i Ana Vallés, directora de la Fundació Sorigué, tots dos amb el títol "El paper de les fundacions".

 

segueix...

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina publicada el
25 de gener de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat