Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

 

"El decreixement es pot definir, en general, com un procés col·lectiu i deliberatiu dirigit a la reducció equitativa de la capacitat global de producció i consum i del paper dels mercats i els intercanvis comercials com a principi organitzador, central de les vides humanes".

François Schneider

 

 

 

La insatisfacció amb la forma de vida i l'organització econòmica de les societats contemporànies i la preocupació per la nostra relació amb la natura, ha portat a la formulació d'alternatives diverses. En els darrers anys, sota el nom de "decreixement", s'ha començat a articular un ampli moviment que aglutina diverses sensibilitats i que fonamentalment, suposa una forma de pensar diferent de com poden ser les coses i una nova forma d'actuar. En la jornada que proposem des de la Universitat de Girona, volem reflexionar sobre com es poden plantejar opcions de desenvolupament territorial que posin al centre dels seus objectius no el creixement econòmic, sinó la millora de la qualitat de vida i l'harmonització amb els cicles de la natura. Per això es presentaran també algunes pràctiques ja existents de noves formes d'organització social, al marge dels mecanismes de mercat.

 

Díptic rebut dels organitzadors del Seminari.
Més informació al web del Departament de Geografia, UDG.
Activitat gratuïta i oberta a tots els públics.
Cal inscriure's a l'adreça : http://ves.cat/cdKB.

 

16:00 Presentació / Rafel Llussà, director del Departament de Geografia (UdG); Josep Vila, director de l'Institut de Medi Ambient (UdG).
 
  El moviment de decreixement: orígens i recents desenvolupaments / Giorgos Kallis, ICTA (UAB).
 
  De l'"Economia Verda Urbana" a una "Xarxa de Ciutats-Regió Autopoiètiques": una estratègia per a una economia sostenible en l'escenari del decreixement / Sergi Nuss, ambientòleg del Departament de Geografia (UdG).
 
18:00 Descans
 
18:30 Més enllà de la crisi: l'emergència de pràctiques econòmiques alternatives a Catalunya / Joana Conill i Amalia Cárdenas (UOC).
 
  La "Red Sostenible y Creativa" de València / Ferran Caudet, coordinador general (RSCV).
 
20:30 Clausura / Mita Castañer, directora de la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial (UdG); Rafel Llussà, director del Departament de Geografia (UdG).
 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de gener de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat