Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

Presentació

L’urbanisme dels darrers anys va centrar molts esforços en els aspectes estructurals i els grans elements que conformen les ciutats i pobles: la mobilitat interior i els accessos, el sistema d’equipaments, l’assegurament dels paràmetres bàsics de seguretat, volumetria, accessibilitat, etc... Avui, en el difícil context econòmic dels ajuntaments i les famílies, tal vegada ha arribat l’hora dels petits detalls. Petits detalls que són sovint els que marquen la diferència i que no es basen tan en termes d’inversió sinó més aviat en l’aplicació de criteris clars en el disseny, en la sensibilitat i en la consideració d’aspectes més formals i alhora més visuals que, al capdavall, són aquells que contribueixen decisivament en la imatge que es projecta cap al visitant i nogensmenys cap als propis residents. Per a aquests i per als altres, un paisatge urbà endreçat i de qualitat, incloent-hi a la trama urbana les seves vores, marges i accessos, també equival a més benestar i millor qualitat de vida.

Objectiu

La jornada té per objectiu proporcionar eines pràctiques als participants per tal de millorar aspectes formals, estètics i de funcionalitat de la gestió urbanística de l’espai públic així com introduir bones pràctiques en el disseny de la ciutat que progressivament ajudin a caminar en aquesta direcció.

Destinataris

La jornada està especialment adreçada a: planificadors, arquitectes i urbanistes, tècnics de l’administració, alcaldes i regidors d’urbanisme, mobilitat o qualitat urbana, estudiants o llicenciats en matèries relacionades i públic interessat.

 
   
9:00 Acolliment.
 
9:10 Presentació / Pere Sala, coordinador de l’Observatori del Paisatge de Catalunya (Generalitat de Catalunya).
   
  Bloc 1. La trama urbana
 
9:20 Criteris de disseny dels elements exteriors que concorren al paisatge urbà / Jaume Busquets, geògraf paisatgísta, tècnic de la Subdirecció General d’Avaluació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat.
10:00 Com conciliar el sistema viari i la mobilitat sobre l’espai públic i de les persones? / Ramon Queralt, consultor de LA LLENA ombiental.
   
 
 

Imatge i textos recollits del díptic divulgatiu.
Inscripcions i més informació al tel. 973 14 30 38 / www.lallena.cat / formacio.lallena.cat; preu: 25 euros.

 

  Bloc 2. La interficie urbà-periurbà
 
11:15 Gestió i ordenació dels paisatges de perifèria. L’experiència dels catàlegs de paisatge / Pere Sala, coordinador de l’Observatori del Paisatge de Catalunya (Generalitat de Catalunya).
11:45 Valorització de perifèries urbanes: el cas de l’accés a Granollers per la carretera BP-5002 / Jaume Busquets, geògraf paisatgista, tècnic de la Subdirecció General d’Avaluació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat.
12:15 Gestió dels paisatges en els límits urbans. L’experiència de Vilafranca del Penedès / Marta Vallès, tècnica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès..
12:45 Taula rodona: Quina ciutat tenim, quina ciutat volem? / Carles Llop, arquitecte i urbanista; Salvador Giné, arquitecte i urbanista Lluís Guasch, arquitecte i urbanista; moderats per Raimon Roda, agrònom i paisatgista de l’Àrea d’espais naturals de la Diputació de Barcelona.
 
 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de gener de 2013
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat