Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
La població immigrada a Catalunya : consideracions sobre les seves condicions d'assentament i integració a partir de les dades de l'ENI 2007 / Verónica de Miguel Luken, Dan Rodríguez García, Miguel Solana Solana, Àngels Pascual de Sans (coordinadora). Barcelona: Institut d'Estudis Catalans; Secció de Filosofia i Ciències Socials, 2012 (Treballs de la Secció de Filosofia i Ciències Socials, 44); 147 p. ISBN 978-84-9965-115-6.
 

 

Catalunya ha conegut diversos períodes d’intensa migració al llarg de la història. La seva configuració social i econòmica no es pot entendre sense l’aportació d’aquests fluxos humans. Les últimes dues dècades han consti¬tuït un nou moment d’intensa arribada de població al país; ara amb unes característiques diferents a moments anteriors, amb la presència de pobla¬ció majorment estrangera. Conèixer les condicions de vida d’aquesta població ens pot ajudar a entendre’n el procés d’assentament i d’inserció a Catalunya i en la societat catalana. L’Enquesta Nacional d’Immigrants (ENI), que va fer en tot l’àmbit estatal l’Institut Nacional d’Estadística l’any 2007, constitueix una font d’informació molt valuosa per a aprofundir en el coneixement de les característiques i les dinàmiques d’aquesta població immigrada. Aquest llibre ofereix una anàlisi d’alguns apartats d’aquesta enquesta per al cas de Catalunya. Se centra en aspectes relacionats amb la llengua, la història migratòria, les geografies familiars, les xarxes socials o la participació social i aporta un seguit de reflexions sobre els processos d’integració d’aquests nouvinguts en la societat catalana. Els investigadors i les investigadores que han dut a terme aquest estudi formen part del Grup de Recerca sobre Migracions (GRM) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Imatge i resum recollits al web de l'IEC.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
6 de setembre de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat