Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
   

 

 

L’anunci de la possible implantació d’un complex de casinos, hotels i centres de convencions, l’anomenat Eurovegas, ha desfermat un seguit d’opinions, d’especulacions i de preguntes. Ràpidament es formen opinions favorables i contràries, en funció de múltiples raons. Des de les que ho consideren a partir de la seva posició envers el joc, fins a la discussió sobre les exempcions legals que exigeix el promotor del complex.

Hi ha, però, un aspecte que resulta d’especial interès per als geògrafs i les geògrafes, que és l’evident impacte territorial que pot suposar aquest projecte. Amb unes previsions d’ocupació de 200 ha, i la voluntat d’instal·lar-se preferentment a l’àmbit metropolità de Barcelona, és indubtable que tindria repercussions sobre el teixit urbà metropolità, sobre el medi ambient, sobre la mobilitat o sobre el model turístic català. Tots aquests elements, i més, són objecte d’interès de la geografia, tant en el vessant acadèmic com en l’específicament professional dels geògrafs i geògrafes, com a analistes, ordenadors i gestors de l’espai.

És per aquest motiu que el Col·legi de Geògrafs a Catalunya i l’Associació de Geògrafs Professionals han decidit organitzar aquesta taula rodona per a debatre el model territorial que pot suposar la implantació d’Eurovegas. Un debat que no es vol plantejar com un posicionament directe i explícit sobre el projecte, sinó com l’aportació de dades i arguments, des dels diferents vessants més implicats al territori, per a poder arribar a conclusions sobre quin model territorial es generaria, a la regió metropolitana, amb aquesta implantació.

Participaran en el debat:

  • Pere Suau (UAB).
  • José A. Donaire (UdG).
  • José A. Garcia (DEPANA).
  • Lluís Parés (Unió de Pagesos de Catalunya).

Moderarà la taula rodona Helena Cruz (UAB).

Tindrà lloc a la sala d'actes del Centre Cívic Ateneu Fort Pienc (Plaça Fort Pienc 4-5; carretera de Ribes 14; Barcelona) el dimarts 27 de març, a les set del vespre.

 
Informació i imatge recollida al web del Col·legi de Geògrafs a Catalunya.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 de març de 2012
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat