Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Horacio Capel: Los ferro-carriles en la ciudad. Redes técnicas y configuración del espacio urbano. Madrid: Museo del Ferrocarril, 2011 (Col. Historia Ferroviaria).

La publicació serà presentada el dia 3 de novembre (12:30 hores) a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (carrer Montalegre, 6).

 

Los ferro-carriles en la ciudad. Redes técnicas y configuración del espacio urbano centra la seva atenció en algunes xarxes de transport, decisives per a la mobilitat i la comunicació, que han contribuït a l'organització del territori a totes les escales. S'estudien els mitjans de transport que utilitzen carrils de ferro per a desplaçar-se, és a dir, el ferrocarril, els tramvies i el metro, que aquí es denominen conjuntament ferro-carrils, utilitzant una antiga expressió que es va fer servir àmpliament en la legislació i en la premsa especialitzada.

Els ferro-carrils van suposar un pas decisiu en l'organització de les xarxes tècniques territorials i van tenir –i segueixen tenint– una gran incidència en l'organització territorial. S'examinen, en particular, les relacions entre l'organització de l'espai urbà i el traçat de les línies. El llibre qüestiona les polítiques de privatització i defensa la necessitat de control públic de la gestió d'un sistema tan complex com el dels ferro-carrils. Sosté que en l'actual fase d'Urbanització Generalitzada els sistemes de transport públic sobre carrils de ferro són indispensables, i que no es pot imaginar la Pantòpolis, la ciutat universal, sense un bon sistema de transport públics col·lectius. [Notícia editorial]

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
31 d'octubre de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat