Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
   

El comitè organitzador d’aquesta jornada ha volgut aprofitar aquesta nova convocatòria per actualitzar la seva cronologia. Dins del marc de la VIII Trobada de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica SCHCT (2004), es va organitzar la que cronològicament fou la segona jornada sobre la història de la ciència i l’ensenyament, però que malauradament no es va tenir en compte per a les convocatòries següents. Així, el 2005 es va convocar formalment una nova segona jornada. L’any 2010, en el context del 4th International Conference of the ESHS es va organitzar el Symposium on the History of Science and Education, el qual s'ha considerat com la vuitena convocatòria de la nostra jornada sobre la història de la ciència i l’ensenyament.

Per tot això, enguany es convoca la IX Jornada sobre la Història de la Ciència i l’Ensenyament com a mostra de la consolidació dels vincles establerts entre la història de la ciència i l’ensenyament.

 

El comitè organitzador anima tots els professors i historiadors de la ciència interessats en aquesta temàtica a participar en aquesta Jornada i a presentar-hi comunicacions fins el 30 de setembre de 2011. L'experiència de la jornada anterior ens ha dut a proposar les àrees temàtiques següents per a les comunicacions:

  • La immersió de la història de la ciència a l'aula.
  • L'acoblament de la història de la ciència en el curriculum educatiu.
  • Els treballs de recerca de batxillerat en l'àmbit de la història de la ciència.
  • La cultura material de la ciència en l'ensenyament.
  • Les TIC en la incorporació de la història de la ciència a l'ensenyament.
  • La història de la ciència en la formació del professorat.
 

Programa provisional

A continuació de la sessió inaugural es llegiran les comunicacions, seguides dels debats corresponents. Durant el desenvolupament de la Jornada es durà a terme el lliurament del X Premi Antoni Quintana Marí per a treballs de recerca de batxillerat.

La comunicació definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l'organització de la Jornada es faran conèixer a través de la pàgina web de la Jornada (ixjornadahcie.weebly.com).

Lloc de celebració: Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47, Barcelona.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 d'agost de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat