Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
   


 

 

En la primera Jornada sobre cartografia i excursionisme, celebrada a la seu de l’ICC el maig de 2004 i organitzada per l’Institut, Geoestel i l’Editorial Alpina, l’ICC es va comprometre fer el càlcul de l’altitud real dels cims més destacats de Catalunya, atenent així les inquietuds recollides en la trobada.

L’ICC va compilar una selecció dels cims més emblemàtics de Catalunya considerant la seva significació geogràfica, el seu relleu en el món de l’excursionisme o segons la seva notorietat cultural, històrica o emotiva. Així doncs, la llista contemplava tot tipus de cims, independentment de la seva altitud, sempre que quedessin circumscrits dins de la Catalunya administrativa. Considerant els criteris establerts per a la selecció, el llistat es va trametre a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i la Direcció General de Turisme que hi van aportar comentaris i suggeriments.

A final de 2010 l’ICC va acabar els processos de mesura dels cims seleccionats, que es va dur a terme mitjançant les tècniques més recents en l’àmbit dels càlculs geodèsics, incloent el posicionament sobre el terreny dels claus geodèsics que han permès identificar el punt natural més alt de cada cim.

Aquestes mesures han evidenciat diferències significatives entre l’altitud considerada oficial fins aleshores i la nova altitud resultant de la mesura amb sistemes GPS. Així, la realització d’aquest projecte ha permès de fixar l’altitud exacta dels cims més emblemàtics del país.

Aquests valors mesurats seran incorporats a les sèries cartogràfiques editades per l’ICC a mida que es vagin actualitzant les noves edicions cartogràfiques. Podeu consultar els cims al nou visualitzador de l'ICC , activant la capa corresponent i utilitzant el botó d'informació per veure les fitxes.

 

El text, el mapa de distribució dels cims i la fitxa de mostra
han estat recollits al web de l'ICC

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
4 de juliol de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat