Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

La Cartoteca General de la UAB, en col·laboració amb la Biblioteca d’Humanitats de la mateixa universitat, presenta l’exposició virtual i presencial Els Mapes de la Guerra Civil amb motiu de la incorporació d’aquesta col·lecció al Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la UAB. La col·lecció es composa de vuitanta-tres mapes, majoritàriament topogràfics i itineraris, realitzats durant el conflicte per diferents institucions d’ambdós bàndols.

Per tal de complementar la col·lecció, oferint una panoràmica més àmplia del que va significar la producció cartogràfica durant la guerra, s’ha elaborat una exposició virtual i una de presencial que pretenen explicar aquest aspecte de l’episodi bèl·lic.

Les vitrines situades a l’entrada de la Biblioteca d’Humanitats acullen una selecció bibliogràfica i cartogràfica sobre el tema.

 
La col·lecció del DDD es troba a: ddd.uab.cat/collection/mapesgce

L’exposició virtual es pot consultar a l’adreça: bib.uab.cat/human/exposicions/mapesguerra

El text i la imatge del full d’Arganda (Mapa topográfico 1:50 000), editat per l’exèrcit republicà el 1938, han estat recollits al Blog Bibliotecad’Humanitats - Cartoteca UAB

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de juny de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat