Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

 

El consoci Rafael Rosaura Pacareu, de Sabadell, ens fa arribar el primer exemplar de la revista Vallesos, acabada de presentar a la Fonda Europa de Granollers, el proppassat 24 de maig, i a la Fundació Bosch i Cardellach, una setmana després. Es tracta d’una revista endegada inicialment amb una periodicitat semestral que adreça el seu esguard al Vallès, amb l’objectiu de “pouar en la identificació de la gent d’aquestes contrades amb aquest espai sovint maltractat, [...] massa acostumat a ser tractat com a perifèria.”

És per això, que Vallesos dirigeix una mirada polièdrica, amb voluntat divulgadora, al patrimoni cultural, històric, etnològic i natural del Vallès. Val a dir, tanmateix, que la revista pren el ferm compromís de comptar tothora amb la participació de plomes autoritzades en la gran diversitat de temes tractats. Ha de garantir aquesta voluntat la qualificació dels membres del consell assessor, entre els quals es compten els consocis Santiago Cucurella i Francesc Roma.

En el número 1, corresponent a primavera-estiu de 2011, hi ha els articles “Els camins d’aquells ramats que baixaven al Vallès,” de Ferran Miralles, i “Carenes i cims de la serra de l’Obac: de Matadepera a Mura,” de Rafael Rosaura. Són una interessant mostra de l’interès que aquesta publicació té per a la Geografia. Des d’aquí, doncs, la saludem i li desitgem llarga vida. [Enric Bertran. El fragment entre cometes volades és de la nota de premsa de la presentació.]

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
6 de juny de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat