Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

El dibuix ha estat recollit
del targetó anunciador
del cicle "Albert Manent.
La lluita contra l'oblit".

 

El 14 de juny, Òmnium Cultural lliurarà el 43è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Albert Manent i Segimon. Tal com escrivia Josep M. Ainaud de Lasarte en una miscel·lània d'homenatge, l'obra d'Albert Manent és una "lluita contra l'oblit". Contra l'oblit dels fets, dels personatges, dels noms de llocs i de les coses. Oriol Pi de Cabanyes, Josep M. Roig, Josep Murgades i Joan Veny ho van deixat ben clar en els parlaments que van pronunciar a la seu nacional d'Omnium Cultural els dies 24 i 31 de maig per a glosar l'obra i la figura d'Albert Manent.

Precisament, el darrer dels oradors esmentats va destacar la tasca portada a terme per l'homenatjat en el domini de la toponomàstica catalana i de la dialectologia, una tasca, val a dir, portada assenyadament amb el cap, però també amb els peus, en un deambular infatigable per totes les contrades catalanes. Els reculls de noms d'una bona colla de localitats i termes del Camp de Tarragona són testimoni de la primera vessant d'aquesta activitat geogràfica. Alguns d'ells van ser justament guardonats amb el Premi Eduard Brossa que la Societat Catalana de Geografia va atorgar durant molts anys. En el domini d'estudi i registre de la variants de la parla popular, el professor Veny va remarcar, en especial, la contribució de Manent per a fixar els noms dels núvols i de l'estat del temps arreu de Catalunya, una feina de la qual ja porta publicades una vintena de monografies comarcals i que segueix ben viva amb el concurs d'un estol de col·laboradors.

En aquesta avinentesa, la Junta de Govern de la Societat Catalana de Geografia vol fer pública la seva satisfacció per la concessió del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Albert Manent per la seva "lluita conta l'oblit" que també és la nostra.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de juny de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat