Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

 
 

 

El Centre de Recursos per l’Ecologia Social (CRES) és un instrument telemàtic de difusió del coneixement socioambiental. El centre està adscrit a la Universitat de Barcelona i reuneix informació sobre cinc àmbits temàtics i de recerca d’especial interès per a l’estudi i coneixement de les relacions socioambientals i de la dimensió social dels problemes ambientals: Participació Ciutadana, Reforma Ambiental Municipal, Societat i Contaminació, Educació Ambiental i Universitat i Ciutadania. El CRES també proporciona informació relativa a enllaços i terminologia, i inclou un ampli apartat amb bases de dades sobre diferents temàtiques.

Des de fa uns anys, el CRES s'ha interessat per aprofundir en el tema del paper de la ciutadania en la formació de la nova cultura ambiental, o de la sostenibilitat. Entre aquestes activitats, concretament l'any passat, l'equip de treball dirigit per la professora M. Àngels Alió ha elaborat un inventari dels 136 manifestos ciutadans per a la protecció ambiental a Catalunya, que compren el període entre el 1972 i el 2010. És disponible al web del CRES.

A més dels 136 manifestos, s'ofereix, per a cada document, una fitxa descriptiva que resumeix les seves característiques principals. L'accés als manifestos que conformen la base de dades es pot fer a través de dues vies. En primer lloc, mitjançant un llistat on els textos apareixen ordenats cronològicament. I, en segon lloc, a partir d'un mapa de Catalunya on es localitzen els llocs als que fan referència. Tanmateix, com nombrosos documents es refereixen al conjunt de Catalunya, també es facilita un llistat de manifestos d'àmbit general.

 

Notícia recollida al web del CRES.
Detall fotogràfic de P. Alegre: les grederes del Croscat a l'actualitat (12.02.2011)

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
10 de febrer de 2011
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat