Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

L'Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) és una associació sense afany de lucre creada la tardor de l'any 1995 amb motiu de la commemoració del 125è aniversari del naixement i el 25è de la mort del doctor Eduard Fontserè i Riba considerat el pare de la Meteorologia Catalana.
 
 
 
 

Textos i imatge recollits al web de l'ACAM, lloc en el qual trobareu la informació detallada de les Jornades.
 
 

 
 

XVI Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè

Per setzè any consecutiu l’Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) brinda les Jornades de Meteorologia Eduard Fontserè, que enguany s’escauran el dia 27 de novembre de 2010 a la ciutat de Barcelona. Com cada any parell, s’hi estudiarà un únic tema monogràfic: els efectes de l’erupció del volcà islandès Eyafjallajökull.

L’abril d’enguany l’erupció de volcà islandès Eyafjallajökull va paralitzar el trànsit aeri de mig Europa per causa del règim de vents dominants, que van estendre el núvol de cendra volcànica a tot el continent. Com que mai no havia passat res semblant en una àrea amb tant de trànsit aeri, se’n seguiren no pas poques controvèrsies sobre els criteris de delimitació geogràfica dels vols comercials. En pocs dies vam passar d’una situació d’espais aeris blocats i de prediccions molt pessimistes sobre la durada i els efectes del núvol de cendra a una situació de normalitat. L’ACAM ha cregut convenient de dedicar una jornada monogràfica a l’impacte de l’erupció del volcà islandès Eyafjallajökull, si més no des del punt de vista meteorològic.

En aquesta jornada, hi intervindran especialistes de les institucions següents: Icelandic Meteorological Office, University of Iceland, Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera, CSIC, Center for Aviation and Transport Systems of the ZHAW – Zurich University of Applied Sciences, Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), Universitat de Barcelona (UB), Agencia Estatal de Meteorología (AEMET). Com sempre, les ponències presentades s’inclouran al llibre de les Jornades.

Les Jornades tenen el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, de l’Agencia Estatal de Meteorología, de la Diputació de Barcelona i de CosmoCaixa de Barcelona.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
18 de novembre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat