Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

La Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) convoca el Premi Territori, que té periodicitat biennal, al millor pla, projecte, iniciativa o estudi d'anàlisi, ordenació o gestió del territori finalitzat en els dos darrers anys (2009-2010) en l'àmbit territorial de Catalunya. L'objectiu del premi és reconèixer i estimular els esforços dels tècnics, l'Administració i altres entitats en la innovació dels instruments i processos d'anàlisi, ordenació i gestió del territori; i particularment la introducció en aquests dels criteris de sostenibilitat ambiental, cohesió social, concertació interinstitucional, participació ciutadana i interdisciplinarietat.

Poden presentar-se al premi treballs elaborats des d'una perspectiva integrada de l'ordenació i gestió del territori, com treballs de caràcter específic (infraestructures, mobilitat, medi ambient, espais naturals, paisatge, organització territorial, etc.), a totes les escales.

Els plans aspirants al premi han d'ésser plans, projectes o estudis redactats, aprovats, en curs d'execució o ja realitzats en els darrers dos anys. Les candidatures poden ésser proposades pels autors, administracions o entitats gestores, o per qualsevol membre de la SCOT.

El jurat serà format per tres membres de la Junta de la Societat i per cinc persones més de reconegut prestigi en les diferents disciplines professionals. El jurat serà presidit per un membre de la Junta de la SCOT. Així mateix, la Junta de la SCOT designarà una secretaria tècnica amb veu, però sense vot.

El jurat avaluarà les candidatures seleccionades, així com aquelles presentades al premi que consideri oportunes. Per a l'atorgament del premi, el jurat valorarà en cada candidatura els aspectes següents:
— el seu caràcter innovador, el seu interès conceptual i la seva aplicabilitat
— el seu valor exemplificador de bona pràctica
— la seva aportació per a la inclusió dels principis de sostenibilitat ambiental i cohesió social en l'ordenació i gestió del territori
— la incorporació de processos de participació ciutadana i concertació interinstitucional en l'ordenació i gestió del territori
— la composició interdisciplinària de l'equip redactor.

 

El jurat actuarà d'acord amb el sistema de votacions successives. En cadascuna de les votacions, cada membre del jurat votarà un nombre de candidats igual als que restin menys un, i el menys votat a cada ronda serà eliminat, fins a arribar al guanyador. Els possibles empats entre candidats menys votats es dirimiran pel mateix procediment de votacions successives dels membres del jurat.

Es poden concedir fins a dos accèssits. En qualsevol cas, la concessió d'accèssits s'haurà de fer d'una manera justificada.

Els membres del jurat i de la Junta de la SCOT no poden ésser candidats al premi mentre exerceixin aquestes funcions.

Així mateix, se sol·licitarà als autors o promotors de projectes que hagin estat presentats al concurs per tercers el seu vistiplau a la candidatura i la cessió d'un exemplar amb les mateixes condicions que les explicades anteriorment.

Aquest premi no té dotació econòmica. El termini d'admissió de candidatures finirà el 3 de desembre de 2010, a les 13 hores.

 

La Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) convoca el Premi Catalunya d'Urbanisme al millor pla urbanístic i/o projecte urbà redactat i/o aprovat, en curs d'execució, exposat al públic o realitzat en els dos darrers anys anteriors a la convocatòria (2009 i 2010) sobre el territori de Catalunya. Va ser instituït l'any 1998 i enguany es convoca per setena vegada

L'objectiu del premi és reconèixer i estimular els esforços dels professionals, dels tècnics i dels ens de l'Administració en la millora de l'urbanisme i de l'ordenació del territori de Catalunya.

Les candidatures al Premi Catalunya d'Urbanisme poden ésser proposades pels autors o l'Administració.

El jurat estarà format per dos membres de la Junta de la SCOT, per dos membres de la Junta de l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) i per tres persones més de reconegut prestigi en el camp de l'urbanisme i l'ordenació del territori en qualsevol dels seus vessants. Una d'aquestes persones serà una de les premiades en els anys anteriors, designada per la Junta de la SCOT, les altres dues seran acordades amb l'AAUC. El jurat serà presidit perl president de la SCOT

El jurat pot establir, si ho estima convenient, un màxim de dos accèssits.

Les candidatures que es presentin al Premi Catalunya d'Urbanisme no ho podran fer el mateix any al Premi Territori.

Els plans aspirants al premi han d'ésser presentats mitjançant un exemplar complet en format paper i un altre en format digital a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, amb les indicacions següents: el nom del pla i dels autors i l'adreça i el telèfon de la persona que els presenta. Els plans aspirants al premi han d'ésser figures de planejament urbanístic o projectes urbans que hagin tingut alguna aprovació o exposició al públic en els dos anys anteriors a la convocatòria (2009-2010).

La SCOT podrà publicar un resum dels treballs seleccionats.

Aquest premi no té dotació econòmica. El termini d'admissió de candidatures finirà el dia 5 de desembre de 2008, a les 13 hores.

 

Extracte de les Bases dels premis
recollides del web de l'IEC.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
21 d'octubre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat