Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

Ressenya de l'acte i fotografia difoses pel web de l'IEC.
 
 

 
 

L’IEC rep la Medalla d’Or de la Generalitat, en reconeixement a més d’un segle de servei a la cultura catalana.

"El reconeixement moral i nacional que representa el guardó que ens heu fet l’honor d’atorgar-nos ha de ser ratificat per una actuació efectiva a favor dels treballs científics de l’acadèmia nacional". Amb aquestes paraules el president de l’IEC, Salvador Giner va agrair la concessió de la Medalla d’Or de la Generalitat a l’Institut d’Estudis Catalans —que li va estar lliurada l'11 de setembre al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat— i va reclamar un suport institucional decidit. "La feina que tenim entre mans i al davant nostre és tan important com necessària. Acomplir-la depèn certament de l’Institut, però no solament d’ell; depèn també del fet que les autoritats de la nostra nació sàpiguen respondre adientment a les necessitats estructurals i científiques de l’acadèmia del país", va afegir.

En l’acte institucional, el president de la Generalitat, José Montilla, va lliurar el guardó a l’Institut d’Estudis Catalans en reconeixement a la seva tasca d’alta recerca en els àmbits de la cultura catalana al llarg de més d’un segle, a la constància de la voluntat d’exercir l’autoritat en relació amb el present i el futur de la llengua catalana, i al propòsit d’excel·lir en totes les matèries científiques i humanístiques de què s’ocupa per mitjà de les seves seccions i societats filials.

En el discurs d’acceptació, Salvador Giner, va destacar el paper decisiu que l’Institut té tant en la recerca científica com en la promoció del coneixement cívic de la ciència, i va repassar els projectes importants que les cinc seccions de l’IEC han endegat. "La Secció-Històrico-Arqueològica confegirà una magna obra de conjunt sobre la història de Catalunya que sintetitzarà i aplegarà els nous coneixements historiogràfics amb les tècniques més avançades d’investigació i documentació. La Secció de Biologia i Medicina produirà una anàlisi general sobre la biodiversitat i la salut en el nostre territori. La Secció de Ciències i Tecnologia considerarà els aspectes ètics i les repercussions morals de la tecnologia damunt la nostra societat. La Secció de Filosofia i Ciències Socials dedicarà els seus esforços a l’estudi de la cohesió social i avaluarà les conseqüències de l’intens canvi demogràfic, econòmic i cultural que experimenta el país. La Secció Filològica, tot continuant les obligacions normatives, està redactant una magna gramàtica general".

La Medalla d’Or de la Generalitat és la màxima distinció que atorga el Govern i expressa el reconeixement envers les persones o les institucions que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
15 de sewtembre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat