Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

 

La Fira del Llibre de Muntanya torna de nou al poble que la va veure néixer ara fa nou anys: Tavertet. Quan es va iniciar aquesta aventura pocs sabíem cap on ens portaria. Després d'aquests anys i un camí que no sempre ha estat fàcil, tornem als orígens amb la mateixa empenta i il·lusió del començament però amb més experiència i amb una Fira consolidada.

El tema de debat triat per aquesta edició es pot englobar sota el títol genèric de "Pagesia i Muntanya", més concretament, volem aprofundir en les dinàmiques que viu el món rural en l'actualitat. Han estat programades diverses conferències sobre aquesta temàtica organitzades per la Institució Catalana d'Estudis Agraris (ICEA) i la Fundació del Món Rural (FMR).

 

Trobareu la programació completa al web de la Fira, del qual hem extret els textos i la informació de la pàgina present.
La il·lustració fotogràfica és de P. Alegre (26.01.2008).

 

 

  Dissabte, 2 d'octubre
 
16:30 L'agricultura de muntanya i les varietats locals / Francesc Casañas, de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona i director científic de la Fundació Miquel Agustí per a la recuperació i promoció de les varietats tradicionals catalanes.
17:15 El paper de la ramaderia en les zones de muntanya / Josefina Plaixats del Departament de Ciència Animal i dels Aliments, UAB i ICEA.
18:00 Projecte Grípia: una iniciativa integral de dinamització del sector primari en àrees de muntanya / Cèlia Clotes, de l'Associació Rurbans.
18:45 El món rural i la joventut a Catalunya / Eduard Trepat, de l'Àrea de Sociologia de la FMR.
   
Diumenge, 3 d'octubre
 
16:30 Catalunya: un país de boscos (sense saber-ho) / Martí Boada del Departament de Geografia i de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB.
17:30 Revalorització energètica de la biomassa forestal: l'experiència local de l'Associació de Propietaris Forestals del Montseny / Xavier Martí, Vicepresident de l'Associació de Propietaris del Montseny.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
9 de setembre de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat