Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

Ens plau reproduir el comunicat núm. 80 de la direcció de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

 

El nou geoportal de la IDEC : www.geoportal-idec.cat

El nou geoportal, com a porta d’entrada a la IDEC, i els seus serveis, com a primers i bàsics instruments per a conèixer i utilitzar la Infraestructura, s’ha estructurat millor fent-lo més usable i més entenedor. La nova versió, la v3, reflecteix una focalització en l’orientació dels objectius del CS IDEC, que ara posen més i més èmfasi en l’usuari final i en els seus requeriments: passen d’estar centrats en els proveïdors a estar-ho en els usuaris dels seus recursos.

L’eina bàsica de la IDEC, el catàleg, s’ha procurat que sigui una eina fàcil, intuïtiva, de ràpida resposta i comportament consistent. Es vol que la cerca de metadades sigui una operació senzilla, amb filtres predefinits, vinculada a la visualització de les dades descrites a les metadades, aportant informació no només dels serveis disponibles mitjançant metadades de serveis sinó també de la seva disponibilitat i temps de resposta.

El visualitzador es contempla i es dissenya no solament com l’eina per a visualitzar les dades descrites en les metadades, és a dir, com a complement del catàleg, sinó que es converteix en una eina autònoma, de fàcil i intuïtiva aplicació.

Per a fer possible el coneixement de la gran quantitat de recursos de geoinformació (capes) disponibles en la xarxa IDEC, s’han preparat diversos geoportals temàtics, cadascun amb un nombre concret de capes preseleccionades i vinculades a la temàtica especifica.

Finalment cal esmentar un nou component dels recursos de la IDEC: la plataforma de recursos de geoinformació. Es tracta d’una eina per compartir recursos i que els usuaris puguin crear geowebs més intel·ligents.

Jaume Miranda i Canals
Director

 

 

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
19 de juliol de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat