Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.

 

 


Turisme i territori

El 29 de juny de 2010 a l'Espai Francesca Bonnemaison,
carrer Sant Pere més Baix 7, Barcelona.


El turisme ha estat tradicionalment una de les principals fonts d'ingressos del nostre país, com també un dels grans agents de transformació del territori. La Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge i de la Delegació de Turisme, està interessada en iniciar un debat sobre les interaccions entre l'activitat turística i la transformació del territori.

A partir de confrontar el "desenvolupament econòmic versus preservació del territori", aquesta jornada vol establir un marc de reflexió sobre com preservar els valors identitaris de les destinacions amb les eines que ens aporta el paisatge, l'urbanisme i el disseny urbà.

En especial, la jornada va destinada a electes i tècnics de l'Administració local amb competències sobre la gestió turística de la seva destinació i/o amb responsabilitats sobre la gestió del territori, com també empresaris del sector turístic.

 

10:00 Presentació
 
10:15 Paisatge i Urbanisme
 
  La traça de l'activitat turística en el territori. Els objectius de qualitat paisatgística i les directrius de paisatge / Joan Ganyet, Director General d'Arquitectura i Paisatge; Generalitat de Catalunya.
  Les 6 "T": factors d'excel·lència per un municipi innovador / Manel Gausa, arquitecte co-director del Master "Intelligent Coast".
 
11:45 Disseny urbà
 
  Guia d'estil de l'espai públic d'Igualada / Oriol Martori, arquitecte del paisatge i urbanista i co-director de l'Estudi URBANING; Albert Cortina, advocat urbanista i director de l'Estudi DTUM.
  El tractament de l'espai urbà de Girona i la seva repercussió en el turisme / Joan Pluma, Tercer Tinent d'Alcalde i Regidor d'Urbanisme de l'ajuntament de Girona.
 
12:45 Taula rodona
 
  La gestió de l'activitat turística, l'equilibri entre residents i turistes tot preservant els valors identitaris del lloc amb representants municipals moderats per Francesc M. Muñoz, director de l'Observatori de la urbanització.
 
13:45 Cloenda i conclusions de la Jornada
 
 

 

 

La jornada és gratuïta. Es reservarà plaça per ordre de recepció de la inscripció. Les places són limitades. És obligatori omplir el formulari d'inscripció. Les inscripcions es tancaran el dia 23 de juny.
Informació facilitada per l'organització al web www.diba.cat. Per a més informació, contacteu amb l'a/e salvogr@diba.cat o al telèfon 934 022 970.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de juny de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat