Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

   

Nota rebuda d'Arcadi Castilló,
Director de l'IDAPA.

 

La primera edició de les Jornades Econòmiques de l'Alt Pirineu i Aran, celebrades el passat mes de desembre, va posar de manifest l'existència d'un teixit social i econòmic actiu, amb ganes de participar de les transformacions del Pirineu i, sobretot, amb voluntat d'implicar-se en el debat constructiu sobre el futur del territori. Les ponències i intervencions van mostrar l'existència d'iniciatives empresarials punteres sorgides i ubicades al Pirineu, la presència d'un sector primari generador d'activitat econòmica i amb una funció rellevant de preservació del paisatge, la voluntat de treballar de manera coordinada i conjunta entre els agents del territori o la necessitat d'aprofundir en les oportunitats que ofereix el sector turístic de muntanya, entre d'altres.

Actualment, un dels reptes més importants que afronta el Pirineu és el de saber encaminar l'estratègia de creixement i consolidació del sector turístic pels propers anys. En aquest sentit, les Jornades d'enguany permetran reflexionar sobre la candidatura als Jocs d'Hivern de 2022, sobre les experiències innovadores de turisme cultural, gastronòmic o de natura existents a d'altres indrets, i sobre les eines de promoció que utilitza el sector o com es pot millorar la visibilitat del territori en el mercat.

Per tal, doncs, de seguir construint entre tots un Pirineu atractiu tant pels qui hi vivim com per qui ens visita, ens complau convidar-vos a les Segones Jornades Econòmiques de l'Alt Pirineu i Aran, que se celebraran el proper dia 16 de juny al Palau de Congressos d'Alp.

La jornada s'obrirà amb una ponència marc titulada "El turisme de muntanya en l'horitzó de 2020: tendències actuals, mercats emergents i noves activitats empresarials" a càrrec de Salvador Anton. Li seguiran tres blocs de debat. En el primer, Aureli Bisbe, Enric Truñó i Antoni Niubó intervindran sobre el tema: "La neu, noves estratègies per a un recurs consolidat"; el segon bloc vetllarà pel vessant culinari i gastronòmic pirinenc, amb Pep Palau d'animador i un dinar de tast de nous plats a peu dret; la temàtica del tercer versarà sobre "Els sectors turístics emergents en territoris de muntanya" i serà protagonitzat per Jaume Font, Geremia Gios, José Manuel Oria amb Jakoba Errekondo i Montse Barniol. Trobareu el programa detallat de la Jornada a la pàgina: www.idapa.cat/segonesjornadeseconomiques.

Podeu formalitzar la inscripció gratuïta dirigint-vos a l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran, a través del web www.idapa.cat, o telefònicament al 973 355 552 o bé al 973 654 641.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
8 de juny de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat