Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

La Jornada Sostenibilitat i planificació territorial té com a objectiu bàsic l'anàlisi crítica de la sostenibilitat de diferents instruments de planificació territorial i infraestructural que impulsa el Govern de la Generalitat. Malgrat que és obvi que s'han produït avenços significatius en l'ambientalització d'aquests instruments per diverses causes (progressiva ambientalització de la legislació i de les polítiques públiques, integració en la política comunitària, integració dels acords internacionals sobre canvi climàtic, escenaris energètics de futur, avenços en el marc conceptual...), la sostenibilitat apareix integrada en les memòries i només tímidament en la planificació i actuacions previstes. El desplegament dels nous instruments ambientals acaba sent defectuós perquè en molts casos no incorporen plans d'actuació que defineixin les prioritats, de manera que amb el desplegament o execució es poden desvirtuar profundament els pretesos objectius sostenibilistes dels plans.

La jornada pretén donar dimensió pública a la lectura crítica que en fa una part de la societat civil amb l'objectiu d'intentar incidir en l'àmbit polític: la distància entre el discurs teòric i la praxi de govern ha de ser reduïda, de manera que hi hagi una major coherència interna entre les polítiques públiques i las seva pretesa sostenibilitat.

 

9:30 Presentació / Ramon Arribas, director del CADS, i Marta Fernández, presidenta de l'ADENC.
 
  Ponències
 
10:00 Salvem l'Empordà. El PDT de l'Empordà: els reptes, les limitacions del pla, un desplegament incomplert, i les alternatives i l'acció des del moviment social / Marta Ball-llosera, ambientòloga.
10:30 El tractament dels espais oberts als plans territo rials parcials / Josep Germain, geògraf, Institució Catalana d'Història Natural.
11:30 Infraestructures o planificació territorial, què va primer? / Màrius Navazo, geògraf, ADENC.
12:00 El corredor mediterrani: ferrocarril o autopista i autovia? / Manel Larrosa, arquitecte, ADENC.
12:30 Les limitacions de les estratègies econòmiques actuals i futures: les respostes des del decreixement / Ramon Caralt, enginyer, comitè científic d'ATTAC.
 
13:00 Debat amb el públic assistent.
 
13:50 Conclusions i cloenda.
 
 

 

 

Informació facilitada per ADENC.
Places limitades. Inscripció prèvia. Informació i inscripcions:
ADENC (carrer de Sant Isidre 140, Sabadell) 937 171 887 • correu@adenc.cat
ICHN (carrer del Carme 47, Barcelona) 933 248 582 • ichn@iec.cat.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
3 de juny de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat