Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

   

 
Pla cartogràfic de Catalunya : aprovat

 

Mitjançant el Decret 62/2010, de 18 de maig, publicat al DOGC en data 21 de maig, el Govern de la Generalitat ha aprovat el Pla cartogràfic de Catalunya, l'instrument bàsic de la planificació de la geoinformació de la Generalitat. El Pla determina els objectius i la coordinació de les activitats cartogràfiques i la constitució i la millora permanent de la infraestructura d'informació geogràfica de Catalunya.

Aquest pla identifica el conjunt d'informació geogràfica que l'Administració de la Generalitat i l'Administració local de Catalunya produeix i utilitza, i en determina l'estructura, la qualitat, la disponibilitat, la interoperabilitat, l'actualització i les condicions d'accés. Aquest instrument aproxima la geoinformació catalana a la normativa europea, concretament a la Directiva INSPIRE (Infraestructure for Spatial Information in Europe).

El Pla cartogràfic de Catalunya conté les bases generals d'actuació per a programar, finançar i executar les activitats coordinades i el catàleg d'informació geogràfica. El document garanteix els nivells mínims de qualitat, actualització i disponibilitat de l'activitat cartogràfica i d'informació geogràfica relacionada a càrrec de les administracions. A més, el Pla engloba l'anàlisi de la geoinformació oficial, les característiques d'organització i la utilització de la Infraestructura d'Informació Geogràfica a Catalunya.

També s'inclouen en aquest Pla les mesures de foment i la promoció dels serveis cartogràfics públics i privats i de la recerca, i la relació d'ens locals i d'altres subjectes que duen a terme activitats cartogràfiques i d'informació geogràfica a Catalunya.

El Pla cartogràfic de Catalunya té vigència indefinida, tot i que s'ha de revisar cada vuit anys. En funció de les necessitats d'informació, la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya anualment pot actualitzar els estudis i les dades.

Trobareu la documentació completa del Pla a la pàgina web de la C4: www.cccartografica.cat

 

   

Nota rebuda de Joan Sendra i Tarrida, Secretari de la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.
Ens plau reproduir-la.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
28 de maig de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat