Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

 

 

 

Geografia literària: Comarques barcelonines, de Llorenç Soldevila i Balart, és el primer dels deu volums d’una obra que vincula la literatura amb el paisatge. Recull poemes, narracions, cartes, notes de dietari, escenes teatrals, cançons i cròniques periodístiques breus o assaigs de grans escriptors en llengua catalana que copsen la fisonomia del país, la història, les tradicions i els monuments. A més dels textos, l’obra —editada per Pòrtic— inclou un bon nombre de fotografies.

El primer volum està dedicat a les comarques barcelonines: l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, Osona i el Vallès. Els nou volums restants de Geografia Literària s’endinsaran en els paisatges següents: les comarques lleidatanes, les comarques tarragonines i les Terres de l’Ebre, les comarques gironines, les Illes Balears i les Pitiüses, el País Valencià, l’Alguer, Andorra, la Catalunya Nord, i la Franja de Ponent.

D’altra banda, el web Endrets: Geografia literària dels Països Catalans posa a l’abast dels usuaris tota la informació relativa a la geografia literària catalana: espais, indrets, cases, monuments, edificis patrimonials o llocs mítics que han estat el centre d’interès dels escriptors catalans, d’ençà dels trobadors i de Ramon Llull fins als nostres dies. Es tracta d’una obra col·lectiva d’un equip de professionals de la Universitat de Vic.

La presentació del projecte va tenir lloc a l’IEC el passat 25 de març i va comptar amb la participació de Llorenç Soldevila, autor de l’obra; Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya; Jordi Pujol, expresident de la Generalitat; Joan Triadú, escriptor i membre de l’Institut, i Lluís Soler, actor. La rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, i el president de l’IEC, Salvador Giner, van presidir l’acte.

 
Text i imatge recollits al Butlletí IEC, 140 d'abril 2010.
 

 

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
5 d'abril de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxix
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat