Anna Cabré, catedràtica de Geografia Humana a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i fundadora del Centre d’Estudis Demogràfics (CED) l’any 1984, s'incorpora com a membre numerària de la Secció de Filosofia i Ciències Socials (SFCS) de l'IEC. Cabré ha analitzat al llarg dels darrers anys els canvis en la família, la participació de la dona en el mercat de treball, l’ús d’anticonceptius i les tècniques de reproducció assistida, i darrerament també ha estudiat l’esclat de les noves tecnologies.
Tal com explicava la sociòloga i membre de l’IEC Carlota Solé en la presentació de la candidatura de Cabré davant el Ple de l’IEC, "Anna Cabré ha convertit les xifres en una literatura amena i analítica sobre la realitat social". Una de les seves preocupacions ha estat analitzar com les variacions de la fecunditat al llarg de la història reflecteixen els canvis socials. En la tesi doctoral, Cabré atorgava un paper positiu al fenomen de la immigració en el sistema català de reproducció, un sistema en què també han influït els processos d'industrialització i d’urbanització, ja que sovint les ciutats concentren més gent soltera, sola o tradicionalment amb una fecunditat més baixa.
Segons Carlota Solé, una de les aportacions més genuïnes i agosarades de la nova membre de l'IEC és la predicció de la inflexió, en l’ultima dècada, cap a un augment de la nupcialitat i de la fecunditat, a la vegada que disminueix la cohabitació fora del matrimoni, decreix el nombre de divorcis i desapareixen moltes llars monoparentals encapçalades per vídues i divorciades.