Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

 

 

 

L'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC), amb la col·laboració de l'Obra Social de la Caixa, s'ha afegit a l'Any Cerdà amb l'edició facsímil del "Plano de los alrededores de la ciudad de Barcelona" de 1855 i del plànol del "Proyecto de reforma y ensanche", aprovat el 1859, en la versió litografiada el 1861.

L'estoig amb els dos plànols, reforçats amb tela i plegats convenientment, també inclou un llibre de presentació el text del qual ha estat redactat per l'enginyer Salvador Tarragó, especialista prou reconegut de l'obra cerdaniana. Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques i president de l'ICC, el prologa bo i remarcant com "el valor ara del testimoni que reproduïm és la possibilitat de visualitzar gràficament com el desbordament de la ciutat fortificada s'estructura relligant la rodalia de Barcelona i travant el vímets d'una ciutat moderna".

La coordinació de l'edició, enllestida pulcrament i bella, ha anat a càrrec de Ma. Carme Montaner i Enric Sorribas.
[SCG : Obrador Obert]

 

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
30 de març de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat