Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassada   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

La fundació abertis presenta l’estudi de freqüentació i mobilitat dels usuaris del Parc de Collserola, promogut en col·laboració amb el Consorci del Parc de Collserola i l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona.

 

 

 

 

 

Aforament limitat. Es prega confirmar assistència al tel. 93 230 52 17 o des de l’agenda de la fundació abertis disponible a: www.fundacioabertis.org. Servei d’autocar de Pl. Espanya a Castellet. Sortida a les 9:00 h.. Informació recollida del díptic de difusió de la jornada.

 

El Parc de Collserola és una illa verda de més de 8.000 ha, situada enmig d’una de les àrees urbanes més denses de la ribera mediterrània. Aquest pulmó natural inclou part del terme municipal entre nou municipis del pla de Barcelona, el Besòs, el Llobregat i la depressió del Vallès. El parc central de la metròpoli, amb el Tibidabo com a turó més emblemàtic, ha esdevingut avui un espai natural imprescindible per a la conurbació metropolitana, si bé planteja difícils reptes en la seva gestió, fruit d’aquesta particular situació geogràfica.

La fundació abertis ha propiciat un estudi sobre els hàbits dels visitants del Parc de Collserola tant pel que fa a la mobilitat, com pel que fa a les seves necessitats i expectatives. Les dades analitzades, obtingudes de 1.394 entrevistes realitzades a usuaris del parc, han permès quantificar un seguit d’indicadors, que permetran als gestors optimitzar la seva gestió.

La fundació abertis, amb motiu del seu desè aniversari i des del convenciment que el coneixement generat ha de difondre’s per tal que pugui ser aprofitat col·lectivament, ha volgut organitzar aquesta jornada de presentació de l’estudi, en la seva emblemàtica seu, el castell de Castellet.

10:30 Benvinguda i presentació de la jornada. Sala Forum.
11:00 Ús públic als espais naturals / Conferència a càrrec del Dr. Javier Benayas, Universitat Autonoma de Madrid.
11:30 Presentació dels resultats / Dr. Joan Trullén, Director de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans, i Sr. Carles Donat, Investigador de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans.
12:45 Reflexió per a un compromís ciutadà amb el Parc de Collserola / Sr. Marià Martí, Director Gerent Consorci Parc de Collserola.
13:15 Debat a l’entorn dels reptes de futur de l’Ús Públic al Parc de Collserola / Torn de paraules de les entitats i institucions i membres assistents, moderat pel Dr. Martí Boada, Membre del Comitè Científic de la fundació abertis i membre de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals. Universitat Autònoma de Barcelona.
13:45 Cloenda.
14:00 Refrigeri.

Lloc de celebració: Castell de Castellet, Pl. Castell s/n, 08729 Castellet i la Gornal / Dimarts, 9 de febrer de 2010

Coordinador científic: Dr. Martí Boada

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 de gener de 2010
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat