Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

El doctor Emili Giralt i Raventós, traspassat l’any 2008, va impulsar el coneixement de la història agrària als Països Catalans i ho va fer, entre altres iniciatives, a través de l’organització dels Col·loquis d’Història Agrària, que tenien com a àmbit aquest territori. En homenatge a la seva persona i a la seva obra, la revista Estudis d’Història Agrària, que ell mateix va fundar, el Centre d’Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona, el Centre de Recerca d’Història Rural de la Universitat de Girona, la Institució Catalana d’Estudis Agraris i la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’Institut d’Estudis Catalans i el Patronat Josep Lladonosa d’Alguaire - Universitat de Lleida convoquem tots els historiadors i estudiosos a fer aportacions al V Congrés d’Història Agrària que dedicarem a Els usos de l’aigua en la història. De l’antiguitat als nostres dies.

En l’agricultura mediterrània l’aigua ha estat sempre un bé escàs alhora que essencial per a l’agricultura i la ramaderia. En aquest congrés volem explorar-ne els diversos usos que ha tingut al llarg de la història – agraris, industrials i domèstics – i els canvis en l’organització del seu aprofitament, així com els conflictes que s’han originat al voltant seu.

Àmbits del Congrés

Es poden presentar comunicacions a qualsevol d’aquests cinc àmbits:

1) L’aigua en els sectors agrícola i ramader

2) Els usos no agraris de l’aigua

3) Les obres hidràuliques. Dels molins i canals a les centrals hidroelèctriques

4) Els drets al voltant de l’aigua. Organització , institucions i conflictes

5) Aigua, clima i episodis extrems

 

 

 

 

 

 

 

Calendari

31 de gener de 2010: data límit per fer arribar els resums de les comunicacions a l’organització. Han de tenir una extensió màxima d’una pàgina.

Abril de 2010: es comunicarà l’acceptació dels resum als autors, que podran procedir a redactar el text definitiu de la comunicació.

30 d’octubre de 2010: data límit de lliurament de les comunicacions. S’hauran d’enviar per correu electrònic a l’adreça vcha@udg.edu.
 

Instruccions generals

Les comunicacions hauran de tenir una extensió màxima de 20 DIN A-4, amb 2100 caràcters per plana, inclosa la bibliografia, quadres, gràfics o fotografies. S’hauran de presentar d’acord amb les normes de la revista Estudis d’Història Agrària.

Es publicarà una selecció de les comunicacions feta pel Comitè Científic del Congrés a la revista Estudis d’Història Agrària, després de considerar les observacions que hi hagin fet els relators, ponents o el mateix Comitè Científic.

Tant els resums com les comunicacions s’han d’enviar a l’adreça electrònica del Congrés (vcha@udg.edu) i s’ha d’indicar a quin àmbit del Congrés es presenten. L’organització del Congrés comunicarà la recepció correcta del material.

Primer el resum i després les comunicacions es penjaran al web http://k.udg.edu/VCHA, on els participants trobaran tota la informació referida al Congrés.
 

Comité científic
Jaume Barrull, Rosa Congost, Jaume Dantí, Llorenç Ferrer, Rosa Lluch, Josefina Plaixats, Santi Ponce, Enric Saguer, Montserrat Sanmartí, Assumpta Serra i Enric Vicedo.

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
30 de setembre de 2009
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat