Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 

 

 

L'Institut per al Desenvolupament i la promoció de l'Alt Pirineu i Aran / Institut entath Desvolopament e era Promocion deth Naut Pirenèu e Aran, dirigit per Arcadi Castilló a la seva seu de Tremp, té l'encert d'editar un calendari en el qual es destaca la importància i les potencialitats dels recursos pirinencs. Els equipaments culturals, els camins i l'aigua, unes temàtiques de dimensió territorial innegable, han estat les escollides per a glossar cadascun dels mesos dels darrers anys amb textos, imatges i dissenys esplèndids.

Els textos del darrer, el d'enguany, són signats pel consoci Ignasi Aldomà. Us en reproduïm una mostra.

 

L'aigua al mar
i l'aigua a la muntanya són diferents i es comporten de manera diferent; però tenen semblances. La gota d'aigua que cau a muntanya de del mar i farà cap al mar, i cal vigilar molt en com es trencaq o modifica aquest cicle, vital per a la subsistència humana.

Era aiga ena mar
e era aiga ena montanha son diferentes e se compòrten de manèra diferenta; més an semblances. Era gota d'aiga que què en montanha ven dera mar e harà cap ara mar, e cau a susvelhar fòrça eth com se trinque o modifique aguest cicle, vitau entara subsistència umana.

 

 
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
3 de març de 2009
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat