Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   ═ndex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   ═ndex
Aquesta comunicaciˇ o convocat˛ria Ús endarrerida, depassada o debolida. Us l'havÝem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interŔs. Si mÚs no, us l'hem reservat com a record hist˛ric.
 

A cavall dels anys setanta i vuitanta, Manuel de SolÓ-Morales donava classes d'"Introducciˇ al Urbanisme" a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona, ocupant-se, entre d'altres assumptes, en com havia estat el desenvolupament de la ciutat.

Fa ben poc, aquest passat any de 2008, aquestes clarificadores "llišons" -que ja van obtenir el Premi Ciutat de Barcelona el 1985- han estat editades pel ColĚlegi d'Arquitectes, tan sols amb uns quants afegits en els quals l'autor fa petites excursions fins avui en dia per expressar com han evolucionat posteriorment les coses.

El llibre es titula i subtitula Deu llišons sobre Barcelona. Els episodis urbanÝstics que han fet la ciutat moderna, i amb les seves nombroses citacions geogrÓfiques, constitueix, sense cap gŔnere de dubte, un dels millors instruments al nostre abast pel coneixement de la ciutat. [Juan M. Garcia Ferrer]

 

SolÓ-Morales, Manuel de: Deu llišons sobre Barcelona. Barcelona: ColĚlegi d'Arquitectes de Catalunya, 2008; 578 pp.

 
  l'Ómbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
17 de gener de 2009
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrÚs.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat