Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
   

Diades del GIS 2008

Organitzades conjuntament per la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) tindran lloc a la Facultat de Geografia i Història UB, carrer de Montalegre 6, Barcelona.
 

19 de novembre : matí (Aula Magna)

9:00 Presentació de la diada

9:15 Present i futur de l'Informació Geogràfica
Jaume Miranda i Canals (Director de l'ICC): Nous geoserveis ICC / Joan Capdevila i Subirana (IGN): La política de difusió de dades de l'IGN / Jordi Guimet i Pereña (IDEC): Tecnologies de Informació Geogràfica: Oportunitats i reptes de futur.

10:30 Els SIG a les universitats catalanes - I / LCS-UB, LIGIT-UAB, CREAF-UAB: Transferència de tecnologia, recerca, desenvolupament i docència en SIG a les universitats catalanes.

11:30 Programari i empreses - I / ESRI España: Presentació de productes i darreres novetats.

12:30 Els SIG a les universitats catalanes - II
SIGTE-UdG, CPSV-UPC, SCTCSIG/SIGTEL-UdL: Transferència de tecnologia, recerca, desenvolupament i docència en SIG a les universitats catalanes .

13:30 Programari i empreses - II / CREAF-MiraMon: Presentació de productes i darreres novetats.
 

Tarda (Aules-Laboratori SIG 315 i 316)

15:30 Taller "Els més joves i els SIG"
17:00 Tallers oberts de pràctiques SIG amb el programari ESRI España-ArcGIS

16:00 Tallers oberts de pràctiques SIG amb el programari CREAF-MiraMon
18:00 Tallers oberts de pràctiques SIG. Mapes a Internet amb programari lliure: Crimson i Openlayers. LIGIT

Al llarg de tota la jornada, a la 3a planta, hi haurà una mostra de pòsters sobre projectes SIG realitzats a les universitats catalanes que treballen amb aquestes tecnologies.
La participació és gratuïta, però l'aforament és limitat. Les inscripcions, que cal formalitzar adreçant un correu electrònic a informacion@esri.es, tot indicant nom i cognoms, universitat o organització, seran acceptades per ordre de recepció.
 

 

Jornada : de la Geografia a la ciència de la Informació Geogràfica
 

10 de desembre : matí (Sala Gran)

9:00 Presentació de la jornada

9:30 Ponència 1 / Gustavo D. Buzai (Universidad Nacional de Luján, Argentina): La geotecnologia: Nou paradigma de la geografia o paradigma geogràfic de la ciència?

10:30 Ponència 2 / Joaquín Bosque Sendra (Universidad de Alcalá): Les TIG: Noves tècniques d'informació geogràfica o nucli essencial de la geografia?

12:00 Ponència 3 / Josep Serra i Batiste (Mancomunitat de Municipis de l'Àrea metropolitana de Barcelona): Els SIG: Inventari de dades geogràfiques o nou model de gestió del territori?
 

Tarda (Sala Gran)

17:00 Taula rodona amb Joaquín Bosque, Gustavo D. Buzai, Joan Nunes, Xavier Pons, Josep Ma. Rabella, Ernest Ruiz i Josep Serra
Sistemes d'informació Geogràfica: potencialitats i realitat. Una reflexió sobre els SIG des de la teoria de la geografia a l'aplicació.
 

La participació és gratuïta, però l'aforament és limitat. Les inscripcions, que cal formalitzar adreçant un correu electrònic a mastersig@ub.edu, tot indicant nom i cognoms, universitat o organització, seran acceptades per ordre de recepció.
Informació recollida en el fulletó divulgador

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
12 de novembre de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat