Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

El Centre d'Estudis Selvatans compleix 25 anys d'existència. D'ençà de 1983 han estat moltes les històries viscudes, els camins recorreguts, els espais estudiats. Ara que el nostre territori està tot ell literalment "en obres" i conscients que tradicionalment l'han travessat moltes infraestructures de comunicació, des del Centre ens disposem a commemorar el nostre primer quart de segle amb l'organització d'unes jornades d'estudi sobre una temàtica volgudament transversal.

Amb el nom de La Selva, territori en transformació, volem propiciar un acostament pluridisciplinar a la realitat que ens envolta, en la línia del que es va plantejar en el V Congrés de la Coodinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. Sota el títol "Paisatge, territori i societat a les terres de parla catalana", aquell congrés va tractar, en quatre grans blocs, els canvis viscuts en el món rural i l'espai agrícola, els canvis generats per la irrupció del fet turístic, les transformacions urbanes de les diverses poblacions i les percepcions literàries i artístiques.

D'acord amb aquestes mateixes orientacions generals, proposem de rastrejar els testimonis del territori en transformació, les percepcions dels canvis i, si s'escau, les diagnosis per a aconseguir un espai més sostenible. Volem acollir propostes, doncs, de contribucions sobre aquestes temàtiques que les enfoquin tant des d'una perspectiva històrica com des d'un posicionament actual, a propòsit dels fenòmens que interaccionen en la transformació del territori del paisatge.

 

 

Text i imatge recollits en el díptic anunciador / Per a més informació adreceu-vos al web del Centre d'Estudis Selvatans.

 

21-23 de novembre de 2008.

Santa Coloma de Farners (La Selva).

 

Ponències i comunicacions

La jornada s'organitzarà al voltant de dues ponències principals, que s'orientaran l'una cap a la dimensió històrica de les transformacions viscudes pel territori i l'altra vers les consideracions més recents a l'entorn del territori i del paisatge. Al costat d'aquestes dues ponències s'acceptaran comunicacions que se centrin en el territori històric o actual de la Selva.

Data de recepció de propostes de comunicacions (títol i resum): 15 d'octubre.

 

Programa previst

Divendres, 21: Vespre, presentació de les jornades i conferència oberta.
Dissabte, 22: Matí i tarda, ponències i comunicacions. Vespre: projecció d'un documental.
Diumenge, 23: Ruta pel territori.

Cal lliurar el text en paper i en còpia digital el mateix dia de les jornades per tal de poder-les incloure en les actes que apareixeran durant el primer semestre de 2009.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 de setembre de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat