Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

Les tècniques de Teledetecció i els Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG o GIS) són avui dia completament imprescindibles per a estudiar la Terra i gestionar els seus recursos. Aquest paper central no només està present en el món acadèmic sinó que el percebem a múltiples camps. En efecte, trobem mostres d'aquesta creixent presència i interès en àmbits com ara els instruments (nous i millors satèl·lits d'observació de la Terra, impuls europeu a sistemes GPS com Galileo, etc), la informació geogràfica (l'èxit de Google Earth o Google Maps, la gratuïtat de l'excel·lent cartografia de l'ICC, etc), les seves metadades (creixent presència i consolidació d'estandards), la seva catalogació en Infrastructures de Dades Espacials (IDEC, IDEE, etc) o el software (com l'actual gratuïtat del programari MiraMon per a administracions i estudiants que ha impulsat la Generalitat de Catalunya i les diferents alternatives de programari lliure).

 

 

 

La presentació del Màster i la imatge han estat recollides del tríptic anunciador / Per a més informació i matrícules adreceu-vos al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, l'entitat organitzadora del Màster.

 

En aquest context hi ha, doncs, una creixent necessitat de professionals ben formats en aquestes disciplines, que coneguin els fonaments però també les darreres tendències com ara l'estandardització impulsada per l'OGC. L'objectiu d'aquest Màster és proporcionar una sòlida formació científica en les tècniques d'observació de la Terra i la generació i anàlisi d'informació amb l'objectiu d'estudiar el territori i gestionar els seus recursos a través dels SIG. L'estructura és en 4 mòduls: matèries bàsiques, fonaments de Teledetecció i de SIG, i especialització (assignatures avançades, optatives, que permeten fer un currículum a mida). Totes les classes són amb ordinador. El curs es complementa amb sessions pràctiques tutoritzades, un projecte final i visites a entitats del sector.

El Màster, doncs, té una orientació científico-tècnica, centrada en els coneixements en profunditat dels continguts, i en l'establiment de bases sòlides per a la natural continuïtat de formació de l'alumnat. Això el fa ideal per a desenvolupar recerca en aquests àmbits, així com per a realitzar aplicacions en que es requereixi un professional que abordi les qüestions amb les màximes garanties d'èxit.

 
El director científic del Màster és el Dr. Xavier Pons, el qual va pronunciar la ponència sobre Cartografia i innovació del Segon Congrés Català de Geografia.

 

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
2 de juliol de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat