Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

DEL 14 AL 18 DE JULIOL.

Curs Pràctic d’Estudi d’Evolució del Paisatge

Curs adreçat a universitaris o professionals relacionats en qualsevol de les ciències que estudien el paisatge, i als estudiosos de l’alta muntanya.

Programa

Aquest curs és eminentment pràctic i basat en 4 sortides de camp mitjançant les quals es visitaran la Coma de Burg, el Bosc de Virós, Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i els Plans de Boldís, al Pallars Sobirà. A través de les sortides s’explicaran les diferents tècniques utilitzades per a reconstruir l’evolució del paisatge al llarg de l’holocè (de les retirades dels gels del darrer episodi glacial ençà), així com els resultats obtinguts a partir de la seva aplicació. Es farà un èmfasi especial en la importància de discriminar els senyals antròpics dels climàtics a l’hora d’interpretar aquesta evolució del paisatge pirinenc. Diferents ponents especialitzats tractaran els temes que permetran entendre el paisatge com l’herència d’unes relacions establertes entre la societat i el medi natural.

Professorat: Raquel Cunill, Ermengol Gassiot, Albert Pèlachs i Ramon Pérez Obiol, tots quatre de la UAB.

 

 

Informació i imatge recollits al web del Centre d’Art i Natura de Farrera de Pallars i al cartell anunciador.
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
6 de juny de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat