Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

Bases generals de la convocatòria

1- Objectius
El Museu Marítim de Barcelona i l’Institut Ramon Muntaner volen donar suport als projectes de recerca en el camp de les ciències socials relacionades amb el patrimoni i la cultura marítimes en l’àmbit de les terres de parla catalana. Aquest suport pren la forma d’un premi al millor projecte de recerca presentat en aquesta convocatòria.

2- Característiques dels projectes
La convocatòria està oberta a persones físiques, individualment o en equip que presentin un projecte d’investigació a realitzar al llarg d’un any. La temàtica haurà d’estar relacionada necessàriament amb el patrimoni i la cultura marítima a les terres de parla catalana des del punt de vista de les ciències socials (història, biografia, etnologia, sociologia, economia, etc.). Cada investigador o equip d’investigadors només pot presentar un únic projecte.

3- Dotació econòmica
El premi, únic, està dotat amb 6.000 € (subjecte a les retencions establertes per la legislació vigent) i comportarà també la publicació del resultat de la recerca dins la col·lecció Estudis del Museu Marítim de Barcelona. No caldrà presentar justificants de despesa ni cap document de caire econòmic.

4- Condicions
La sol·licitud inclourà una breu descripció del projecte: estat actual del tema, objectius, metodologia, pla de treball, bibliografia i una primera proposta d’índex. Es presentarà en un document d’un mínim de 15 i d’un màxim de 30 pàgines, en tractament de text word o similar, arial 11, imprès a un espai i en format DIN A4. Se’n lliuraran quatre còpies impreses del mateix. El treball definitiu tindrà una extensió entre 200 i 250 pàgines i les mateixes característiques. En aquest cas se’n lliuraran quatre còpies impreses i relligades, i també en suport informàtic compatible per a PC. Els gràfics, quadres, apèndix, annexes i altres elements secundaris no podran superar el 20% del total del treball.

5- Termini de presentació de sol·licituds
Els projectes es presentaran al Registre General del Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona (Avinguda de les Drassanes sense número, 08001 de Barcelona, horari de 10 h. a 14 h. de dilluns a divendres) en dos sobres tancats que portaran, a l’anvers el títol del treball i al seu interior la documentació següent: Sobre 1: el projecte per duplicat, amb el mateix títol que

 

es consigna a l’exterior del sobre. Enlloc figurarà el nom de l’autor o autors ni cap dada identificativa. Sobre 2: les dades identificatives de l’autor o autors, amb una fotocòpia del DNI i un breu currículum de l’investigador o investigadors que presenten el projecte. La data màxima de presentació de sol·licituds serà el divendres 25 d’abril de 2008 a les 14 h. Passada aquesta data només s’admetran aquelles sol·licituds que presentin el registre de sortida de correus que certifiqui que van ser enviades dins del termini. La presentació dels projectes per tal d’optar al premi suposa l’acceptació d’aquestes bases.

6- Resolució
Els projectes proposats seran examinats per un jurat format per quatre persones: una pel Museu Marítim (que actuarà de secretari), una per l’Institut Ramon Muntaner i dues personalitats més de reconegut prestigi en el camp de la cultura marítima. Tots els membres del jurat disposaran de vot. El noms dels membres del jurat seran publicitats als mitjans de comunicació pròpies de cada institució abans que finalitzi el termini de presentació dels treballs. Els projectes seran valorats a partir de diferent criteris: interès científic del projecte presentat, metodologia del treball, interès de la proposta des del punt de vista de la innovació o de l’interès general. El veredicte, que serà inapel·lable, es farà públic durant la segona quinzena del mes d’abril. El jurat podrà declarar deserta la convocatòria. Vista la proposta, es procedirà a obrir els segons sobres pel jurat. L’atorgament o la denegació de l’ajut es notificarà per escrit a les persones interessades en un termini aproximat de quinze dies des de la data de resolució i se’n farà publicitat mitjançant la publicació de l’acta corresponent al tauler d’anuncis del Museu Marítim de Barcelona i als mitjans de comunicació de les institucions convocants. En el termini d’un mes des de la data d’emissió del veredicte es podran recollir els projectes que no hagin estat seleccionats. Si en aquest termini no han estat requerits o retirats seran destruïts.

7- Pagament del premi i presentació del treball
El pagament del premi es realitzarà en dues parts:

  • Un primer pagament del trenta per cent de l’import en el moment de la concessió del premi
  • Un segon pagament del setanta per cent restant a la presentació del treball definitiu, prèvia certificació per part del jurat acceptant el treball com a finalitzat.

 

Els beneficiaris hauran de presentar la investigació finalitzada un any després, a comptar de la data de la comunicació de la resolució. En el cas de no haver finalitzat la recerca en els terminis convinguts, es podrà demanar pròrroga, justificant les raons que s’escaiguin. La demanda de pròrroga s’haurà de presentar en el mateix mes en què correspondria lliurar el treball realitzat. Aquesta, en cas de concedir-se, no podrà superar els tres mesos. A més de l’obligació descrita a l’apartat anterior, el beneficiari o beneficiaris del premi es comprometen a proporcionar la informació que els sigui requerida per part de les institucions convocants, lliurar una memòria de l’estat del treball quan hagi transcorregut la meitat del període (sis mesos) i fer constar en qualsevol comunicació vinculada amb el treball de recerca el suport rebut per part de les institucions convocants. Si en algun moment el beneficiari o beneficiaris del premi ha de renunciar a la realització del treball, ho haurà de comunicar per escrit al Museu Marítim de Barcelona, fent-hi constar els motius de la renúncia. En el cas de ser acceptada la renúncia haurà de ser reintegrat l’import del primer pagament. Per un altra banda, les institucions convocants poden procedir a la revocació del premi en cas d’incompliment de l’obligació de presentar el treball dins del termini fitxat, que s’apreciïn desviacions respecte del projecte inicial presentat o l’incompliment de la resta d’obligacions previstes en les bases.

8- Propietat intel·lectual
Els treballs són propietat del seu autor o autors. L’acceptació del premi implicarà la cessió al Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona dels drets d’edició per un termini de dos anys i la cessió dels drets de propietat intel·lectual corresponents a la totalitat d’exemplars de la primera edició i en l’àmbit territorial de l’Estat Espanyol. Un cop transcorreguts els dos anys, tots els drets restaran de lliure disposició de l’autor o autors, encara que l’edició no s’hagi realitzat. En cas que es procedís a la seva edició posterior s’haurà de fer constar que el treball va rebre el IX Premi de Recerca Josep Ricart i Giralt del Museu Marítim de Barcelona i de l’Institut Ramon Muntaner.

 

Imatges i text recollits en el tríptic de difusió.
Més informació a Museu Maritim de Barcelona
o bé a Institut Ramon Muntaner.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
6 de març de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat