Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

 

 

El proppassat dia 26 de novembre de 2007 va tenir lloc l'acte de recepció d'Àngels Pascual de Sans com a membre numerària de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans. El seu discurs de recepció va versar sobre el tema:

La mobilitat espacial i l'assentament de la població. Un exemple d'interacció entre pressió social i interès científic.

Va ser respòs per Salvador Giner de San Julián, membre numerari de la mateixa secció de l'IEC.

 

 

"En primer lloc, vull agrair als membres de l’Institut d’Estudis Catalans la deferència d’haver-me convidat a ingressar com a membre numerària d’aquesta institució, que considero l’acadèmia del meu país. I aquest agraïment es fa específic en relació amb les persones que han fet i impulsat la proposta i als membres de la Secció de Filosofia i Ciències Socials que l’han recolzat. Ara es tracta de complir amb el compromís adquirit en acceptar, amb una certa temeritat, el nomenament. I voldria fer-ho presentant unes consideracions desendreçades sobre un tema al qual he dedicat un bon nombre de treballs professionals. Es tracta del binomi mobilitat espacial / permanència aplicat a les poblacions humanes i d’alguns dels conceptes associats. El fet d’haver-me ocupat d’aquestes qüestions al llarg de força temps m’ha permès seguir en directe les vicissituds que s’han produït en el seu tractament per part de les ciències socials des dels anys seixanta del segle xx cap aquí. M’ha semblat que aquesta relació exemplifica la manera com els discursos polítics i mediàtics i les percepcions populars interaccionen amb els punts de vista dels científics. Una societat es defineix per les preguntes que es fa sobre els seus objectes d’estudi i la forma d’abordar-los."

"Tot i que es tracta de qüestions de caire general, la perspectiva adoptada en el desenvolupament d’aquestes consideracions pren com a referent principal el cas de Catalunya."

[Paràgrafs inicials del discurs; disposeu del text complet ].

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
15 de febrer de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat