Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

"L'estiu de 1964 va arribar a Menorca un matrimoni amb dues nenes petites que s'allotjà a un xalet de la capdavantera i quasi única urbanització de l'illa, a Cala en Porter. Per ventura, un parent els va tractar i em va assabentar que el cap de casa era un geògraf que venia a estudiar coses de l'illa. Vaig fer de manera per contactar-hi i acte seguit varem congeniar tant en el pla científic com en el personal. El professor, Jean Bisson, geògraf, ja era un investigador acreditat, d'un poc més de trenta anys. Jo era tot just un estudiant que acabava la carrera i engegava recerques sobre temes relacionats amb el camp menorquí. Bisson, sense possibilitats de continuar els seus treballs de geografia sobre els oasis saharians, a causa de la independència d'Algèria, havia triat les Balears com a objecte de la seva tesi doctoral."

"Dels seus anants i vinents per l'illa en va sorgir un article prou extens sobre la geografia illenca el qual va merèixer un premi de l'Ateneo i que va ser publicat en forma de quadern. Es tracta, sense cap mena de dubte, d'una de les aportacions més importants efectuades per un estranger al coneixement del camp menorquí, part fonamental de la seva tesi sobre les Balears." [...] "Els seus col·legues universitaris francesos li van dedicar un homenatge com a reconeixement de la seva fructífera activitat com a docent i investigador a la tardor de 2005. En creure que Menorca era en deute amb aquest investigador, com segueixo creient, vaig proposar a l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) s'afegís d'una manera o altra a l'homenatge susdit. L'IME va acordar nomenar-lo membre honorari i, a més a més, reeditar en facsímil el seu treball principal sobre Menorca, guardonat amb el Premio Ateneo 1966 i esgotat de feia molts anys." [Fragments del pròleg de Tomàs Vidal]

 

 

 

 

Jean Bisson: La tierra y el hombre en Menorca "Premio Ateneo de Mahón 1966". Maó: Institut Menorquí d'Estudis, 2007 (Agricultura-Menorca, 63); XII + 66 pp. Pròleg de Tomàs Vidal. ISBN 978-84-95718-53-2. Reprod. facs. de l'ed.: Mahón: Ateneo Científico Literario y Artístico, 1967.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
12 de gener de 2008
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat