Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

Aquesta publicació té una visió omnicomprensiva i inclusiva en la qual es destaca, entre d’altres aspectes, les facetes de les tècniques instrumentals de mesura geogràfica de l’època, l’evolució de l’escriptura, el comerç i la política com a motor de la navegació marítima. L’estudi obre noves perspectives en la disciplina de la història de la cartografia en general i en el món de les cartes portolanes en particular.

El llibre, extensament il·lustrat, s’estructura en sis apartats. El primer tracta de l’intercanvi a la Mediterrània i de la cultura escrita en la transició de l’alta a la baixa edat mitjana; el segon descriu la problemàtica de la representativitat de les obres conservades; el capítol següent mostra els usos i els usuaris de les cartes nàutiques medievals; contínua amb el procés productiu; seguidament mostra els cartògrafs i els seus tallers i, per acabar, aborda el tema del naixement de la cartografia nàutica medieval.

Tot seguit de les corresponents conclusions, bibliografia i apèndix toponímic, el llibre porta una versió del text en anglès i s’acompanya d’un DVD amb més de 300 imatges de cartes portolanes. [Notícia editorial].

 

Pujades i Bataller, Ramon J. : Les cartes portolanes : la representació medieval d'una mar solcada. - Barcelona : Institut Cartogràfic de Catalunya. Institut d'Estudis Catalans. Institut Europeu de la Mediterrània, 2007; 526 p. + 1 CD-Rom. Text en català i anglès. ISBN 978-84-393-7576-0.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
15 de desembre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat