Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   

 

Què són els catàlegs de paisatge?

Són instruments per protegir, gestionar i ordenar el paisatge de Catalunya i estan concebuts, principalment, com a eines de suport a la planificació territorial. També són útils en altres polítiques públiques que hi estan relacionades com ara: la conservació de la natura, l'agricultura, la indústria, les infraestructures de transport, la cultura o el turisme.

La Llei de paisatge de Catalunya els defineix com els documents que determinen els diferents tipus de paisatges de Catalunya, identifiquen els seus valors i l'estat de conservació i proposen els objectius de qualitat que han de complir. Els catàlegs ens permeten conèixer com són els nostres paisatges, quins valors tenen, quins factors expliquen que tinguem determinats paisatges i no uns altres, com evolucionen i, finalment, quins paisatges volem i com podem assolir-los.

    Els catàlegs contenen, entre altres aspectes:
  • Els valors en el paisatge.
  • Les activitats i els processos que incideixen o han incidit de manera més notòria en la configuració actual del paisatge.
  • Els principals recorreguts i llocs des dels quals es percep el paisatge.
  • La delimitació dels diversos paisatges i el seu nom.
  • La definició dels objectius de qualitat paisatgística per a cada paisatge.
  • Una proposta de mesures i d'accions necessàries per assolir els objectius de qualitat paisatgística.
 

 

 

Actualment, l'Observatori del Paisatge està elaborant en el Catàleg de paisatge de la Regió Metropolitana de Barcelona. Un equip de persones expertes s'encarrega de l'elaboració tècnica, però és fonamental que la ciutadania identifiqui i valori el paisatge on viu, conegui les dinàmiques que el transformen, les seves potencialitats i oportunitats, els seus riscos i, especialment, que participi en les decisions sobre la seva protecció, gestió i conservació.

A través del web de l'Observatori del Paisatge, podreu opinar sobre els paisatges de la Regió Metropolitana de Barcelona.

 

Quants catàlegs hi ha?

L'Observatori del Paisatge elabora, per encàrrec de la Generalitat de Catalunya, set catàlegs de paisatge que coincideixen amb les set demarcacions territorials de Catalunya.

 
 

Textos i imatges recollits en el tríptic divulgador.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
29 de novembre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat