Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 
 

"Els mapes han existit sempre, o més aviat, hi ha hagut sempre en l'esperit humà una voluntat de mesurar l'espai. Aquesta aprehensió del medi i l'elaboració d'estructures abstractes per a interpretar-lo és una constant de la vida en societat, des de l'inici de la humanitat fins als nostres dies."

 
  J.B. Harley
(1932-1991)

"Mancava el reconeixement de la gran diversitat de formes amb què havia estat representat l'espai en el mosaic de les cultures en les diverses èpoques de la història del món. Per contrarestar aquesta perspectiva eurocèntrica, vam adoptar l'any 1987, en una nova "Història de la cartografia", una definició de la noció de mapa que permetés introduir un cert relativisme en l'estudi històric de la cartografia.
Convençuts que cada societat passada o present té una forma natural d'elaborar els seus propis mitjans de percebre i representar l'espai, hem definit simplement els mapes com a “representacions gràfiques que faciliten la comprensió espacial dels objectes, dels conceptes, de les condicions, dels processos o dels esdeveniments de l'univers humà”. "

 

 

 

Disposeu de l'article complet .

 
Harley, J. Brian : "Mapes i cartògrafs: un canvi de perspectiva". El Correu de la UNESCO, 158 (Barcelona, juliol 1991); pp. 10-15.
   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
26 de novembre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat