Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
 

Com cada any, l'Institut Ramon Muntaner organitza l'Espai Despuig, una taula rodona que té l'objectiu de reflexionar sobre diferents aspectes relacionats amb la tasca dels centres d'estudis. Enguany, l'Espai Despuig, que ja arriba a la seva quarta edició, se celebrarà el dia 10 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre a l'auditori de VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca del Penedès (l'Alt Penedès).

En aquesta ocasió, s'exposaran tres problemàtiques actuals, des del punt de vista de la recerca local: l'habitatge des de la perspectiva dels col·lectius que en fan ús, el territori vist a través de la conjunció de tres paràmetres (la història, l'economia i l'ecologia) i finalment, el tema de la immigració.

Els participants d'aquest IV Espai Despuig seran els següents: Conxita Solans, membre del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i responsable del projecte "Habitatge i Territori al Baix Llobregat: un estudi des de la vivència"; Enric Tello, catedràtic i director del Departament d'Història i Institucions Econòmiques de la Universitat de Barcelona i Miguel Solana, geògraf, professor de la UAB, coordinador del consell de redacció de la revista Quaderns d'Estudi i membre de la junta del Centre d'Estudis de l'Hospitalet. L'encarregat de moderar la taula rodona serà en Ramon Arnabat, historiador, vicepresident de l'Institut d'Estudis Penedesencs i responsable del projecte Tots els Noms.

Enguany, el centre d'estudis encarregat de coorganitzar l'Espai Despuig juntament amb l'Institut Ramon Muntaner ha estat l'Institut d'Estudis Penedesencs, que aquest 2007 celebra el seu trentè aniversari. El IV Espai Despuig també compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Consell Comarcal de l'Alt Penedès i el VINSEUM i també rep el suport d'El Punt i de Presència.

Text i imatge recollits d'Infocentres, 49, p. 2.

   
  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
19 d'octubre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat