Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
 
 

"El Perú és l’any 2007 el país convidat de la Fira Internacional del Llibre LIBER 2007, que se celebra del 3 al 5 d’octubre al recinte firal de Montjuïc a Barcelona. El fet que l’Institut Cartogràfic de Catalunya tingui en la seva Cartoteca la biblioteca arxiu personal d’un geògraf format a Catalunya i que exercí bona part de la seva carrera al Perú, ha propiciat l’organització d’una exposició al voltant d’aquest personatge: “El Perú de Reparaz: la visió del geògraf i els llocs del patrimoni”. Es tracta d’una exposició fotogràfica sobre els indrets que el geògraf Gonçal de Reparaz (1901-1984) va descriure i fotografiar en el seu país d’acollida –el Perú- on va instal·lar-se després d’haver de fugir de Catalunya per motius polítics el 1939. Reparaz, autor de la primera monografia regional d’un territori català –La Plana de Vic (1928)-, va dur a terme una intensa tasca de reconeixement dels indrets peruans que el portà fins a descriure, per primera vegada, la magnitud i importància del Cañón del Colca, i a descriure totes les conques àrides d’aquest país."

 

 

 

 

El Perú de Reparaz: la visió del geògraf i els llocs del patrimoni

 

[Text extractat de la comunicació rebuda del Sr. Jaume Miranda, Director de l'ICC, 26.09.2007]

 

 

 

L’acte oficial d’inauguració de l’Exposició tindrà lloc el dia 1 d'octubre a les 19 hores. Romandrà oberta del 2 a l’11 d’octubre, de dilluns a divendres, de 9 a 18 hores. L’entrada és gratuïta.

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
26 de setembre de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat