Activitats del curs   ·   Trajectòria històrica   ·   Directori   ·   Publicacions   ·  Miscel·lània   :   Índex
Triat i garbellat  :  l'estassat   :   Índex
Aquesta comunicació o convocatòria és endarrerida, depassada o debolida. Us l'havíem triat i garbellat en la data que figura a peu de plana. Potser encara sigui del vostre interès. Si més no, us l'hem reservat com a record històric.
   
   

El V Col·loqui d'Estudis Transpirinencs emprèn un nou camí amb l'inici de la seva itinerància. Així, la Ribagorça esdevé el primer relleu de Núria per a donar veu a les diverses qüestions que toquen directament les valls pirinenques, des del Mediterrani fins a l'Atlàntic o de Nord a Sud. El títol escollit per a la trobada del 2007 a Areny de Noguera té com a voluntat obrir un debat públic des del món de la recerca fins a la societat civil per a entendre l'evolució actual del Pirineu en totes les seves vessants. Per això, l'estudi de les formes de poder local des de l'època medieval fins al segle XXI ha de servir per donar llum a incongruències, contradiccions i possibilitats del món actual. Els puntals d'aquestes conferències i debats se centraran en la política, la societat i la cultura. L'explicació d'un passat, dels lligams entre valls, del desenvolupament del poder comtal, o l'arrelament d'un present de modernitat on les estructures han de tenir un seguiment de control vertical són alguns dels elements que poden haver promogut formes alternatives d'autogestió i una reinvenció dels poders.

 

Àmbit 1. Les formes del poder local a les valls pirinenques: orígens i evolució.

Àmbit 2. Cultura política i social del món rural en l'actualitat.

Àmbit 3. Els nous nuclis de poder: continuïtats, reinvencions i nous models.

 

 

El V Col·loqui d'Estudis Transpirinencs és una activitat organitzada pel Centre d'Estudis Ribagorçans, la Diputació de Girona, el Patronat Francesc Eiximenis, l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana.

Els interessats en participar en aquest col·loqui mitjançant la presentació d'una comunicació poden enviar les seves propostes amb el seu full d'inscripció a l'Institut Ramon Muntaner: Mas de la Coixa, Rotonda Eix de l'Ebre s/n, 43770 Móra la Nova.

Informació recollida al Web de l'Institut Ramon Muntaner. Contacteu amb mcarme@irmu.org, o al telèfon 977401757, per a saber-ne més.
El muntatge fotogràfic és de P. Alegre (13.01.2007)

  l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
10 de juliol de 2007
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxx
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat